Egy kis tapasztalatcsere: Orbán találkozóra hívta a bukaresti vörös maffiafőnököt

Egy kis tapasztalatcsere: Orbán találkozóra hívta a bukaresti vörös maffiafőnököt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök találkozóra invitálta a román szociáldemokraták elnökét, Liviu Dragneát – írta meg még kedden a román Adevarul napilap. A román házelnöki tisztséget is birtokló Dragnea a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel tartott hétfői bukaresti egyeztetése után jelentette be, hogy a főkülügyér átadta neki Orbán Viktor meghívóját.

„A magyar miniszterelnök pártvezetőként szeretne tárgyalni velem mint pártelnökkel. Azt válaszoltam, hogy ma vagy holnap megmondom nekik, melyik időpont lenne számomra alkalmas a tárgyalásra” – jelentette ki Dragnea, azaz kedden vagy szerdán megkezdődött a két fél közötti időpont-egyeztetés.

Felfüggesztett börtönre ítélték korrupciós ügyben

A vörösök elnökét tavalyelőtt áprilisban két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték az akkori államfő leváltásáról 2012-ben kiírt népszavazással kapcsolatos korrupciós perben. Dragneát választási csalás megszervezésében és befolyással való üzérkedésben találták bűnösnek, miután bebizonyosodott, hogy a PSD akkori főtitkáraként és országos kampánystábja vezetőjeként csalásra bujtotta fel a választási bizottságok tagjait az érvényességi küszöböt meghaladó részvétel elérése érdekében, ami Traian Basescu akkori államfő leváltását eredményezte volna.

Hírdetés

Dragnea a PSD választási győzelme után priusza miatt nem igényelhette magának a kormányfői kinevezést.

Újabb gyanúsítások

Szervezett bűnözői csoport létrehozásával, európai uniós források illetéktelen lehívásával és hivatali visszaéléssel gyanúsítja a korrupcióellenes ügyészség Liviu Dragnea PSD-elnököt a Tel Drum-ügyben – derült ki tavaly novemberben.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) közleményében jelentette be, hogy bűnvádi eljárást indított a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ellen. A képviselőház elnöki tisztségét is betöltő politikus a nyomozó hatóság szerint még Teleorman Megye Tanácsának egykori vezetőjeként követte el a feltételezett bűncselekményeket, a kár mintegy 180 000 lej, azaz több mint 12,5 millió forint.

(Kuruc.info – MNO – MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »