Egy kis parasztvakítás: hazatoloncoltak néhány afgánt a németek

Újabb afgán menedékkérőket toloncoltak ki Németországból, a csoportot szállító repülőgép kedd délelőtt szállt le Kabulban – közölte egy bevándorlásügyi tisztségviselő, azt azonban nem tudni, pontosan hány elutasított menedékkérőt küldtek vissza Afganisztánba.

Ez volt a tizenegyedik alkalom, hogy Németország csoportosan toloncolt ki afgánokat az országból a berlini és a kabuli kormány között 2016-ban született megállapodás megkötése óta.

Hírdetés

2017 májusában felfüggesztették a kiutasítások végrehajtását, miután a kabuli német nagykövetség előtt elkövetett pokolgépes merényletben több mint 90 ember meghalt és több százan megsebesültek, tavaly decemberben azonban három kategóriában ismét folytatták a kitoloncolásokat: a terrorizmussal gyanúsítottak és a bűnelkövetők esetében, valamint azok ügyében is, akik nem működtek együtt a német hatóságokkal a dokumentumaikat illetően.

Eközben a biztonsági helyzet romlik Afganisztánban, ami kapóra jöhet a migránssimogatóknak: a tálib mozgalom és az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai egyre több támadást hajtanak végre a biztonsági erők, kormányzati célpontok és civilek ellen. Január óta csak a fővárosban hat jelentős támadást követtek el, amelyekben mintegy 190 polgári lakos vesztette életét, és több mint háromszázan megsebesültek.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »