Egy ismeretlen, weboldal nélküli vállalat fogja megszervezni a 3,5 millió eurós SzNF-ünnepséget

Egy ismeretlen, weboldal nélküli vállalat fogja megszervezni a 3,5 millió eurós SzNF-ünnepséget

Nyitókép: muzeumsnp.sk

A kulturális minisztérium olyan céget bízott meg az SzNF-ünnepség megszerezésével, amelynek egyáltalán nincs tapasztalata hasonló rendezvényekkel. A tárca titkolja, hogy mi alapján választotta a céget.

Ilyen katonai parádé még nem volt Szlovákiában. Augusztus végén Besztercebányán 1 500 katona fog menetelni, a hadsereg pedig a tankokon kívül a páncélozott járműveket is felvonultatja. A szlovák nemzeti felkelés 75. évfordulójának nagyszabású ünnepsége az adófizetők 3,5 millió eurójába fog kerülni.

Az esemény részét fogja képezni egy kulturális program is, melyet a Vertigo magánvállalat fog biztosítani. A programon kívül a személyzetet, illetve az ünnepség területén elhelyezett objektumok felépítését fogja biztosítani 252 ezer euróért.

A Vertigo vállalat számára ez hatalmas bevételnek számít majd, ugyanis az elmúlt nyolc évben a vállalat bevételei mindössze 150 ezer euró körül mozogtak. Úgy tűnik, hogy a Vertigo vállalat számára az idei SzNF-ünnepség lesz fennállásuk legnagyobb biznisze, hiszen a rendezvény megszervezéséből több pénzt fognak bekaszálni, mint az elmúlt nyolc évnyi vállalkozásukból.

3,5 millió euróba fog kerülni a szlovák nemzeti felkelés 75. évfordulója alkalmából szervezett ünnepség

A Vertigo elsősorban karácsonyi estéket szervez

Hírdetés

A Ľubica Laššáková (Smer-SD) vezette kulturális minisztérium nyilvános pályázati kiírás nélkül választotta ki a Vertigot. A tárca kihasználta azt a törvényben rejlő kivételt, mely 260 ezer euróig nyilvános pályázati kiírás nélkül is engedélyezi egy kulturális esemény megszervezését.

Mivel az ünnepség árával belefértek a törvény által előírt keretbe, ezért elég volt három vállalatot megszólítaniuk és árajánlatot kérniük. Végül a minisztérium a Vertigoval írta alá a szerződést.

Az Aktualiy.sk több részletet is szeretett volna megtudni a három vállalat ajánlatáról, de nem járt sikerrel. A kulturális tárca csupán referenciát adott a győztes vállalatról. Ebből kiderült, hogy ennek a vállalatnak egyáltalán nincs tapasztalata ilyen nagy volumenű akciók megszervezésével, ugyanis a Vertigo az elmúlt években karácsonyi estéket és golfversenyeket szervezett.

Honlap és elérhetőség nélkül

Magáról a vállalatról a közösségi oldalakon és az interneten semmit sem lehet találni. A cég sem hivatalos honlappal, sem hivatalos elérhetőséggel nem rendelkezik. Robert Zsigó, a vállalat tulajdonosa szerint ez teljesen normális.

 „Nagyon sok reklám- és marketing vállalat az ajánlások és a sokéves kapcsolatok révén működik. A mi vállalatunkkal is hasonló a helyzet“

– mondta.

Aktutality.sk/Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »