„Egy igazi közösség vagyunk, s ha kell, tudunk segítő kezet nyújtani”. Varázslat egy dunaszerdahelyi középiskolában

„Egy igazi közösség vagyunk, s ha kell, tudunk segítő kezet nyújtani”. Varázslat egy dunaszerdahelyi középiskolában

Zongorajáték, szalagavatói jelenet, énekszó a szeretet ünnepére hangolódva. Ajándék mosoly egy beteg kisfiúnak és szeretetcsomag a hátrányos helyzetű diákoknak.

Jótékonysági rendezvényt tartottak a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 21 középiskolában a 2017-es év utolsó tanítási napján. Klőr Levente, az iskola pedagógusa köszöntőbeszédében elmondta, hogy a karácsonyi ajándékok értékétől sokkal fontosabb azon szép üzenet, amelyeket hordoznak: figyelek rád, fontos vagy nekem.

Összefoglalta, hogy az elmúlt időszakban komoly összefogás történt az iskolában, hiszen nagy küldetéstudattal sikerült 80 tartós élelmiszercsomagot készíteni a hátrányos helyzetű családok számára, Németh Tomikának pedig sikerül örömteli mosolyt csalni az arcára. „Egy igazi közösség vagyunk, s ha kell, tudunk segítő  kezet nyújtani” – fogalmazott Klőr Levente.

Molnár Ilona iskolaigazgató ünnepi beszédében a köszönetnyilvánítás után kitért arra, hogy a mai ifjúság már nem magol, s a könyvek helyett inkább az internetes böngészőket nyitja meg, sőt, a személyes találkozásoknál jobban kedveli a szöveges üzenetek írását, amelyekbe helyesírás nélkül rövidített szavak kerülnek.

A betegséggel küzdő kisfiú Gútáról érkezett szüleivel a rendezvényre. Tomika koraszülöttként 1280 grammal és 38 cm-rel látta meg a napvilágot, s jelenleg gyermekbénulással küszködik. Értelmes kisfiú, aki felfogja, miért van szüksége a számos műtétre, a rengeteg gyógytornára.

Hírdetés

A szervezők a jótékonysági koncert során különféle ajándékokkal járultak hozzá a kisfiú boldogabb karácsonyához, az 1700 kg kupakkal pedig a gyógyulási folyamatát segítik. A gyűjtésbe idegenek is bekapcsolódtak, többek között Méhes Klaudia, aki mások megsegítésére számos karitatív tevékenységet szervez.

A meghitt hangulatú délelőttön az iskola jelenlegi és egykori diákjai léptek színpadra. Voltak, akik énekkel, mások „stand-up comedyvel” szórakoztatták a jelenlévőket. Mindemellett debütált az iskola együttese is.

A rendezvény végén a karácsonyfa alatt lévő ajándékokkal kedveskedtek Tomikának. A kisfiú boldogan játszott az autókkal, de előszeretettel érintette meg a puha takarót is.

Laky Erzsébet

Fotók: a szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »