Egy háború útórengése: megnyerte a pert a Mahir a főváros ellen

Egy háború útórengése: megnyerte a pert a Mahir a főváros ellen

A két fél még 2006. szeptember 28-án (vagyis bőven a szocialista-szabaddemokrata uralom kellő közepén) kötött szerződést utcabútorok telepítésére, üzemeltetésére és reklámcélú hasznosítására, amit a fővárosi önkormányzat 2015 októberében felmondott. A Mahir bírósági keresetet adott be az önkormányzat ellen.

Ettől függetlenül a főváros elkezdte elbontani a cég hirdetőoszlopait, ezt a bíróság azután megtiltotta számára. A Fővárosi Törvényszék először 2016 szeptemberében hozott első fokú ítéletet, amelyben megállapította, hogy a felmondó nyilatkozat hatálytalan. Ezt a Debreceni Ítélőtábla 2017 februárjában helyben hagyta.

Hírdetés

Ezután a Kúria az eljárás részbeni megismétléséről döntött, ezért született szerdán ismét másodfokú, jogerős ítélet, amelynek alapján a Mahir Cityposter tovább használhatja a budapesti hirdetőoszlopokat.

A per lezárultával a cég kártérítési követelést érvényesíthet, becslésük szerint a fővárosi önkormányzat 100 millió forintot meghaladó kárt okozott nekik azzal, hogy pótolni kellett az eltávolított oszlopokat – írja a lap.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »