Egy grafikon miatt küldték el a helyettes államtitkárt

Korábban katonai bíróság előtt is állt, de ettől még alkalmasnak látták helyettes államtitkárnak. Most egy grafikonon múlott a sorsa.

A vasárnapi zárva tartás eddigi hatásairól közölt jelentést a Nemzetgazdasági Minisztérium, az elemzésbe viszont egy a Portfólióról lopott grafikon is bekerült – számolt be róla még kedd délelőtt a 444. A lap délután már azt adhatta hírül: a tévedés miatt az NGM kezdeményezte Lenner Áron Márk belgazdaságért felelős helyettes államtitkár tisztségéből való felmentését.

Az NGM ellentétes álláspontjai

A jelentés egyébként a vasárnapi zárva tartás kedvező hatásairól számolt be: miközben korábban épp az NGM volt az, ami figyelmeztetett, a boltzárnak negatív következményei lehetnek. Akkor 50 milliárdos költségvetési bukástól és 10-15 ezer elbocsátott embertől tartottak. Most az NGM azt írta, nem csökkent a kiskereskedelem forgalma és nem voltak jelentős mértékű elbocsátások.

Fejek viszont a grafikonhibáért hullottak: a jelentésben a Portfólió ábrája került be, amiről leradírozták a honlap nevét.Később az NGM új változatot rakott fel, benne már egy saját ábrával.

Korábban katonai bíróság előtt állt

A helyettes államtitkárnak a 444 szerint volt már komolyabb ügye: 2009-ben a Sínai-félszigeten verhetett szét egy kantint békefenntartó társaival együtt. Szolgálati tekintély megsértése miatt vádat emeltek ellene, katonai bíróság előtt kellett felelnie. Az eljárás egyelőre nem zárult le.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »