Egy férfi, négy bűncselekmény, húsz rendbeli elkövetés

Egy férfi, négy bűncselekmény, húsz rendbeli elkövetés

Egy férfi, négy bűncselekmény, húsz rendbeli elkövetés

Csalás, sikkasztás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoztak a rendőrök egy 50 éves pécsi férfi ellen, aki 2015 júniusa és 2016 szeptembere között gépjárművek adás-vétele kapcsán követett el bűncselekményeket.

Hírdetés

Volt, amikor a gyanúsított átírási ügyintézés címen vett át készpénzt a sértettektől, egyes esetekben előleget kért egy autó külföldről történő behozatalához, vagy az autók megvételéhez, azonban a vállalt szolgáltatás elmaradt. Olyan eset is előfordult, hogy a kifizetett kocsit nem adta át a vevőknek, a javításra neki átadott járművet nem adta vissza, vagy éppen az autót, amelyet ő vett meg – vagy számított be -, nem íratta át időben, majd miután baleset részese lett, visszadátumozott felelősségbiztosítási kötvénnyel akart pénzt kicsalni a biztosító társaságtól. Több esetben valótlan tartalmú bejegyzéseket tett a gépjárművek forgalmi engedélyébe, illetve egy esetben egy hamis adásvételi számlát is felhasznált.

A férfit elfogták, majd az eljárás során többször is kihallgatták gyanúsítottként, beismerő vallomást tett.

A rendőrségi vizsgálat az előzetes letartóztatásban lévő férfival kapcsolatban összesen húsz rendbeli jogsértés gyanúját tárta fel, amelyek során mintegy 5,5 millió forint kár keletkezett. Ebből a házkutatások és lefoglalások eredményeképpen közel 4 millió forintnyi kár megtérült.

A nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »