Egy évre eltiltották az Arsenal volt játékosát, jelenlegi csapata kirúgta

SportVilág

Emmanuel Eboue korábban az Arsenal játékosa volt, a 32 éves játékos 2005 és 2011 között focizott a londoni csapatban – írja a Faktor.

Az elefántcsontparti játékos március 9-én állapodott meg a Sunderlanddel, de a klub ma kirúgta, miután kiderült, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) egy évre eltiltotta a labdarúgástól.A Sunderland azonnali hatállyal felmondta Emmanuel Eboue szerződését, miután a FIFA egy évre minden focival kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a 79-szeres elefántcsontparti válogatott labdarúgót.

A 32 éves játékos, akik március 9-án csatlakozott a Sunderlandhez, azért kapta a súlyos büntetést, mert nem fizette ki korábbi ügynökét. A játékosnak két hete van fellebbezni a döntés ellen.

Eboue ügynöke, Sebastien Boisseau felé tartozik egy meg nem nevezett összeggel, de ezt azok ellenére nem fizette ki, hogy a FIFA már korábban is figyelmeztette. A játékost már 2014. szeptemberében 30 ezer svájci frank büntetés megfizetésére kötelezték, és akkor négy hónap haladékot kapott, hogy rendezze tartozását.

Eboue nyolc szezont töltött az Arsenalnál, miután 2004-ben a belga Beveren csapatától leigazolták 2004-ben. Ezt követően 2011-ben a Galatasarayhoz igazolt, ahol három bajnoki címet is nyert. A Sunderland csapatánál február óta edz, igaz rövidtávú szerződést csak márciusban kötöttek vele, a csapatban tétmeccsen nem mutatkozott be. Ezt a szerződést mondta fel most az együttes.

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »