Egy év nagyon nagy idő… főleg a szélkakasok világában

Egy év nagyon nagy idő… főleg a szélkakasok világában

2020. február:

Bővebben:

Jakab Péter közös listán nem szerepelne 2022-ben Gyurcsány Ferenccel és a DK-val, de „ha a választók úgy döntenek”, akkor koalíciós tárgyalásokat folytatna a volt miniszterelnökkel.

Szűkkörű háttérbeszélgetésen mutatkozott be a sajtónak a Jobbik új elnöke, Jakab Péter, valamint a dunaújvárosi időközi parlamenti választás közös ellenzéki jelöltje, a szintén jobbikos Kálló Gergely.

Jakab Péter egyértelműen a kettő ellenzéki lista mellett foglalt állást a 2022-es parlamenti választásokra, a DK-val és az MSZP-vel nem szerepelne egy listán, azonban a kettőnél több listát már nem tartja hatékony megoldásnak. A hvg.hu kérdésére, miszerint ha közös listán nem is szerepelne Gyurcsánnyal, koalíciós tárgyalásokat folytatna-e, ha arra kerülne a sor, azt felelte: ha a választók úgy határoznak és erre kényszerítik a pártokat, akkor le kell ülni vele is.

Hírdetés

Az ellenzéki együttműködést egy érzékeny pókhálóként írta le, hozzátéve, hogy a két közös lista mellett meglátása szerint az egyéni körzetekben az ellenzéknek nem szabad elindulnia egymás ellen.

DK-ódiumát egy cukrászdai hasonlattal írta le. Szerinte ma csak olyan cukrászdák működnek, ahol az egyikben narancsos tortát sütnek (értsd: Fidesz), vagy olyan ellenzéki tortákat, amikben mazsola is van mindenféleképp, ahol a mazsola Gyurcsány. De az embereket megosztja a mazsola.

"Én is utálom a mazsolát."

Ezért szerinte kell olyan torta is, amiben nincsenek aszott szőlőszemek.

Szintén lapunk kérdésére mondta azt, hogy ő pártelnökként nem ambicionálja a miniszterelnök-jelöltséget, szerinte az ellenzéknek egy civil jelölt kell. Van is ötlete, ki lehetne az, de csak annyit árult el róla, hogy férfi és ismert, valamint fél-háromnegyed évvel a választások előtt kellene színre lépnie.

2021. január:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fjakab.peter.miskolc%2Fposts%2F3999156100146674&width=480&show_text=true&height=380&appId


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »