Egy év múlva nyithat a Rác fürdő

A Gellérthegy lábánál lévő Rác fürdő és szálloda visszakerült a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. tulajdonába, a cég azzal számol, hogy a fürdő 2022 novemberében nyílik meg – írta a Népszava kedden.

Az ingatlanok szeptember elsejével kerültek (vissza) a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonába – mondta Szűts Ildikó vezérigazgató a lapnak. A műszaki állapotfelmérés megkezdődött, a jövő héttől ideiglenes áramellátás is lesz az épületben, amely felgyorsíthatja a munkát.

Hírdetés

Az első felmérések szerint mind a fürdő, mind a szálló épülete nagyon rossz állapotban van, a több mint 10 évig gazdátlanul álló épületek súlyos károkat szenvedtek – írta a Népszava. A BGYH a fürdő és a hotel teljes műszaki állapotfelmérésének eredménye alapján tesz javaslatot a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak a felújítás tervezett ütemére, költségvetésére, finanszírozására, beleértve a szálloda jövőbeni sorsát is. A felújítás a korábbi becslések szerint legkevesebb 2,5 milliárd forint és nyolc hónap lehet, a lap cikke szerint most úgy készülnek, hogy a Rác fürdő jövő novemberben megnyitja kapuit.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »