Egy eltévedt Bárány

Meghökkenve, de nem kis örömmel észlelhette a balatonfüredi Hotel Flamingó személyzete minap, hogy a szálló bejárata előtt csapatnyi kamerás, fényképezőgépes érdeklődő álldogál, mellettük meg egy mikrofonba beszélő férfi időnként szenvedélyesen a négycsillagos épület felé mutogat. A reklám mindenkinek jól jön, hát még ha fizetni sem kell érte.

Az csak később derült ki, hogy a mikrofonnál hadonászó szónok nem a szálloda szolgáltatásait méltatta az egybegyűlteknek, hanem épp a saját fejére húzott képletesen csörgősipkát… Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja ugyanis abban a meggyőződésben intézett beszédet a jelenlévőkhöz, hogy odabent épp a Fidesz frakcióülése zajlik. Az egészben az volt a vicces, hogy a számon kért képviselőcsoport nem is ebben a szállodában tanácskozott, hanem egy másikban. (De annak már nem csinálok reklámot, csinált neki a Fidesz…) Gondolom, a szocialista vezérkar nem volt boldog, amikor tudomást szerzett az eltévedt Bárányról, aki csak azért utazott le pártköltségen Balatonfüredre, hogy kifigurázza a Fideszt. Akkor már olcsóbban jöttek volna ki a szocialisták, ha Bárány teszem azt a Gellért Szállónál leplezi le a kormánypártot…

Nem tartom kizártnak, az MSZP a párt korábbi mókamesterét, a piros ábrázatú Török Zsoltot keresi a füredi szónokban. Nem is jár rossz nyomon. Báránynak már tavasszal is volt egy derűs fellépése. Akkor a felcsúti Puskás-stadion bejáratánál elmondott veretes beszéde végén egy labdát próbált berúgni az ostorozott, „üresen kongó stadionba”, csak nem tudta. Igaz, a stadioncímet akkor eltalálta.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2016. 09. 10.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »