Egy ekkora legitimáció üzenet a nyugati világnak

A magas választási részvétel melletti nagyarányú győzelem egy legitimációs üzenet a nyugati világnak, hogy figyelni kell a magyar emberekre, meg kell hallgatni az emberek hangját – így értékelte a választási eredményt Novák Katalin, a Fidesz alelnöke az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az M1 Ma Reggel adásában.

Az, hogy ilyen sokan vették részt a választásokon, jelzi, hogy működik a demokrácia – mondta Novák Katalin.

A választásokat értékelve elmondta, hogy egy olyan fontos téma került be a köztudatba, mint a biztonság, amely hosszú időre meghatározza Magyarország sorsát a biztonság, hogy képesek vagyunk-e megőrizni önállóságunkat.

Novák Katalin reményét fejezte ki, hogy a magas támogatottság mellett született nagyarányú kormánypárti győzelem talán helyre teszi a nemzetközi huhogókat. Az államtitkár beszámolt arról, hogy este 8 körül még az eredmények előtt külföldi újságíróknak adott interjút, akik arra számítottak, hogy a magas részvétel miatt a kormány vereséget szenvedhet és erre vártak megerősítést tőle.

„Azt látom, hogy van egy olyan liberális ideológia Nyugat-Európában, elsősorban a sajtó, illetve a politikai vezetők egy részéről, akik nem bírják elfogadni, ha nem úgy gondolkodnak az emberek, mint ők, hanem a hagyományos családi értékeket, közösségeket, a biztonságot tartják fontosnak.”

Egy ekkora legitimáció üzenet a nyugati világnak, hogy figyelni kell a magyar emberekre, meg kell hallgatni az emberek hangját és nem elefántcsonttoronyban kell irányítani Brüsszelt és országokat, hanem közösen kell meghozni a döntéseket, közösen kell kormányozni – mondta Novák Katalin, aki szerint ez  legfontosabb visszaigazolása a választásnak.

Hírdetés

Orbán Viktor keddi nemzetközi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy demográfiai súlypontú lesz az új kormányzás. Erre az államtitkár úgy reagált, hogy a népesedés kérdése az egyik legfontosabb kihívás Magyarországon, de egész Európában, mégsem beszélnek erről.

„Szeretnénk ezt a témát még jobban a köztudatba is behozni, de még hangsúlyosabban, mint korábban, mert a létünk, a jövőnk forog kockánk, amikor arról beszélünk, hogy születik-e elég gyermek. A fennmaradásunk a kérdés, hogy lesz-e fiatalodó magyarság itt és a Kárpát-medencében”– mondta.

A kormány a jövőt a magyar gyerekek megszületésében, a családok és a közösségek támogatásában látja, ezek a demográfiai kihívásokra adott válaszok – mondta. Szerinte ez nem egy mennyiségi kérdés, amelyet kívülről pótolni lehet például bevándorlással..

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a 30-39 éves korosztályban volt a legmagasabb a kormánypártok támogatottsága, amely a kormány családtámogató politikájával függ össze – hangzott el az adásban.

Novák Katalin megerősítette, hogy a családok központba helyezése és a támogatások folytatódnak idén is: 2018 a családok éve és májusban rengetek program várja a családokat.

A fideszes politikus ismertette a kormány családpolitikai intézkedéseit. Megkezdte működését a családügyi kabinet. Januártól az első gyerek születése esetén három éves időtartamra felfüggesztik a Diákhitel-törlesztést, a második gyerek születésekor a Diákhitel-tartozás felét el is

engedik.  A harmadik gyerek után gyerekenként egy-egy millió forintot leírhatnak a nagycsaládosok jelzáloghitelükből. A diplomás GYED kétszeresére emelkedik, ingyenessé válik a nyelvvizsga és jövőre emelkedik a kétgyermekes családok adókedvezménye is.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »