Egy arany, ez ezüst és egy bronzérem az úszó Eb-n

Egy arany, ez ezüst és egy bronzérem az úszó Eb-n

Ez a magyar úszósport történetének 100. aranyérme a kontinensviadalokon.

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

A 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon aranyérmes együttes júniusban a Duna Arénában rendezett világbajnokságra „állt újra össze”, akkor 7:06.27 perces országos csúccsal lett ötödik, most ebből közel egy másodpercet faragva, 7:05.38 perccel zárt az élen.

Róma, 2022. augusztus 11.  A győztes magyar váltó tagjai, Holló Balázs, Márton Richárd, Németh Nándor (fent, b-j) és Milák Kristóf (a vízben) a férfi 4x200 méteres gyorsváltó döntője után a római vizes Európa-bajnokságon a Stadio Del Nuotóban 2022. augusztus 11-én.  MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Hírdetés

A nőknél a Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla összeállítású staféta 7:55.73-mal a harmadik helyen ért célba. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszúnak ez volt a 97. érme világversenyeken (olimpia, vb, Eb).

Verrasztó Dávid ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen. A 33 éves magyar versenyző – aki 2014 és 2018 között sorozatban háromszor nyerte meg ezt a számot a kontinensviadalokon – idei legjobbjával, 4:12.58 perces idővel csapott célba az olasz Alberto Razzetti (4:10.60 perc) mögött.

A szám másik magyar döntőse, Kós Hubert 4:13.77-tel a negyedik lett.

Verrasztó a legjobb idővel (4:15.52) várta a finálét, a rajt után pillangón a második helyen állt Razzetti mögött, majd a várakozásoknak megfelelően háton átvette a vezetést. Féltávnál több mint másfél másodperccel volt gyorsabb délelőtti idejénél. Mellen az olasz került előnybe, és egy testhossz előnnyel indult neki a gyorsúszásnak, innen pedig már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »