Egy amatőr is könnyedén feltörhette Mirkóczki irodáját

Egy amatőr is könnyedén feltörhette Mirkóczki irodáját

Egy amatőr is könnyen feltörhette a jobbikos képviselők irodájának ajtaját az országgyűlési irodaházban. A Hír TV által megkérdezett zárszerelő szerint ugyanis azok biztonságtechnikai szempontból elavultak, 20-30 évesek. A Fidesz kacsának tartja a betörésről szóló híresztelést, az ellenzéki pártok szerint viszont soha nem derül ki majd az igazság.

Felfeszíthették a jobbikos Mirkóczki Ádám és másik két képviselőtársa irodájának ajtaját a Képviselői Irodaházban. Erről Mirkóczki osztott meg fotókat a Facebook-oldalán. Szerinte a zárnál talált külsérelmi nyomok is ezt bizonyítják.

Mirkóczki Ádám szerint semmit nem vittek el az irodából, de minősített információkat tartalmazó irat nem is volt ott. A számítógépét viszont informatikusok vizsgálják.

A Belügyminisztérium szerint azonban nem történt betörés. Közleményükben azt írják, hogy az irodák ajtaján a természetes használatból, elhasználódásból és nem erőszakos feszítésből származó sérülések láthatóak.

„Ha a rendőrség azt fogja mondani, hogy betörés nem történt, akkor nyilván az Alkotmányvédelmi Hivatal vizsgálata is okafogyott, hiszen ha ők továbbra is vizsgálódnak, az meglehetősen nagy ellentmondás lenne. Ugyanakkor ami tényként rögzíthető, hogy a zárt ajtó nyitva volt, és nem mi nyitottuk ki, és három iroda ajtaja vagy zárja egyszerre anyagfáradás miatt legyen nyitva vagy nyitott állapotban, az nekem elég furcsa” – mondta el Mirkóczki Ádám.

Közben az irodaház gondnoksága kicserélte a zárat a szoba ajtaján hasonlóra, mint a régi.

„Biztonságtechnikai szempontból egy eléggé idejétmúlt dolog, egy vastokos faajtó, így első ránézésre legalább 20-30 éves lehet” – mondta egy zárszerelő, Szőke Zoltán.

A zárszerelő szerint az ajtót még egy amatőr is könnyen kinyithatta: a cilinder gyenge, ráadásul ha nem kettőre fordították rá a zárat, akkor erősebb nyomásra ki is lehet nyitni az ajtót.

„Feszítésnek megint csak nehézkesen áll ellen. Itt ahhoz, hogy ő mennyire jól feszíthető vagy nem, látni kellene itt az ajtót, hogy mekkora a reteszelési mélysége volt ennek a zárnyelvnek, mennyire masszívan áll maga az ajtó, a pántok eresztenek-e esetleg, sok esetben ezeknél a régi ajtóknál az ember egy kicsit jobban nekidől, akkor visszanyílik, mert ereszt annyit, hogy könnyedén belökhető” – tette hozzá a szerelő.

A Demokratikus Koalíció szerint zavaros az ügy.

„Nem látjuk világosan, és ahogy ismerem az Orbán-kormányt és azt, hogy az Orbán-kormány hogyan használja a titkosszolgálatokat politikai célokra, nem is biztos, hogy valaha tisztán fogunk látni abban, hogy mi történt ennek a jobbikos képviselőnek az irodájával. Hogy ezt egy külső személy vagy szervezet törte fel, hogy ezt Orbánék rendelték meg, hogy ez a Jobbik belüli, egyébként egyre erősödő hatalmi harcoknak a része vagy ne, ezt egyelőre nem tudom megítélni” – nyilatkozta Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke.

A Fidesz alelnöke kacsának nevezte a betörésről szóló híreket.

„A Jobbiknak megvan ez a megbízása, hogy minél több botrányt kell kelteni. Ezt látom, ez történik a nemzetbiztonsági bizottság ülésén is, nagyon sajnálom. Mindig kérem, hogy tegyük nyilvánossá a nemzetbizottsági bizottság ülésének azon jegyzőkönyveit, amelyeket nyilvánosságra lehet hozni, de ugyanez zajlik: ez a piaci kofalárma. Tehát itt semmi más, mint botránykeltés az egész” – reagált Németh Szilárd.

Mirkóczki Ádámot kedden hallgatja meg a rendőrség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »