Egy afgán gíroszos is bemutatta „kultúráját” az Ősök Napja fesztiválon

Egy afgán gíroszos is bemutatta „kultúráját” az Ősök Napja fesztiválon

Egy afgán gíroszos is bemutatta „kultúráját” az Ősök Napja fesztiválon

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt vádat emelt egy 34 éves, szakácsként dolgozó afgán származású férfival szemben, aki tavaly augusztus 12-én, egy bugaci fesztiválon, a konyhán kisegítő kollégája munkavégzését kifogásolva őt ököllel többször bántalmazta.

Hírdetés

Az ügyészség tájékoztatása szerint a 34 éves afgán származású, budapesti lakos férfi tavaly augusztus 12-én, Bugacon, az Ősök Napja fesztiválon szakácsként dolgozott egy gyrost árusító bódéban.

Ugyanezen a helyen dolgozott kisegítőként a sértett is, akivel délelőtt 10 óra körül szóváltásba keveredett, mivel szerinte a munkatárs nem megfelelően végezte a munkáját. A vita során a vádlott a sértettet nyakánál fogva kirángatta a fabódé mögötti füves területre, hogy ott rendezzék a nézeteltérést. Odakint a vádlott ököllel ütlegelni kezdte a munkatársa arcát, fejét, amitől ő a földre esett, de a szakács még ott is folytatta a bántalmazást, és legalább 5-6 ökölcsapást mért rá.

Kis idő múlva a közelben dolgozók szétválasztották őket, de fél óra elteltével a vádlott ismét nekitámadt a férfinak, aki ezúttal védekezésképpen ököllel megütötte őt, erre azonban további 2-3 ökölütés volt a vádlott válasza. A sértett szája és jobb szeme alatti bőr felhasadt és vérezni kezdett, míg arca jobb oldalán pápaszem hematómája alakult ki, amely 8 napon belül gyógyuló sérülés. A sértett az őt ért könnyű sérülés miatt nem kérte támadója megbüntetését, ezért magánindítványt nem tett.

A férfit nyilvános rendezvényen elkövetett kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen.

A szabadlábon lévő, büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség a garázdaság súlyosabban minősülő bűntettével vádolja és vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetés kiszabását indítványozza.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »