Egy 76 éves orosz asszony, aki II. világháborús korcsolyában szeli át a Bajkál-tavat (videó)

Egy 76 éves orosz asszony, aki II. világháborús korcsolyában szeli át a Bajkál-tavat (videó)

Az a videó, amelyen a 76 esztendős idős hölgy a II. világháború korabeli jégkorcsolyával szeli át a Bajkál-tavat, nem csak az orosz weboldalakon örvend nagy nézettségnek.

Európába az elkövetkezendő napokban érkezik meg az arktikus hideg. Sokan panaszkodnak, hiszen már vannak, akik a tavaszt eljöttét várják, s nem tél újbóli beköszöntét. Ezzel ellentétben Oroszországban és az északi országokban élő embereknek már jó ideje hozzá kellett szokniuk a kemény fagyokhoz és a hideghez.

A  Bakjál-tó partján élő 76 éves Ľjubov Morechodováról az orosz televízió készített riportot. Azok a felvételek, amelyeken az idős asszony a II. világháború korabeli korcsolyával száguldozik a befagyott Bajkál-tó jegén, gyors népszerűségre tettek szert az interneten.

A korcsolyáim 1943-ból származnak. Nézzék csak meg, milyen jó állapotban vannak. Milyen jól készítették el őket“ – mondja a nyugdíjas asszony, aki önszántából él egy eldugott helyen. A legközelebbi szomszédjai is csak jó néhány kilométerrel alrébb laknak.

Ľjubov 1941 májusában született. A jégkorcsolyázáshoz már gyermekkorában hozzászokott, hiszen elsős kora óta korcsolyával járt iskolába. Mivel az iskola négy kilométerre volt az otthonuktól, ezért naponta nyolc kilométer korcsolyázott le (négyet oda, négyet vissza).

A hideg téli időben be kell biztosítani magának az otthon melegét, valamint a táplálékot az állatai számára. Amennyiben a tehenei átmennek a Bajkál-tó másik felére, akkor Ľjubov korcsolyán ered a nyomukba. Mint mondja a korcsolyázás nagyban hozzájárul a jó egészségi állapotához.

Current Time/Aktuality.sk

Nyitókép: RL Current Time


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »