Egy 16 éves lány lett az Iszlám Állam katonája

Most emeltek vádat a 16 éves lány ellen, aki az Iszlám Állam nevében megkéselt egy rendőrt.

Németországban a szövetségi legfőbb ügyészség egy rendőr megkéselése miatt vádat emelt egy 16 éves lány ellen, aki a hatóság hétfői közleménye szerint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet megbízásából hajthatta végre a támadást.

A német-marokkói kettős állampolgárt gyilkossági kísérlettel, súlyos testi sértéssel és külföldi terrorszervezet támogatásával vádolta meg a súlyos állam elleni bűncselekmények ügyében illetékes vádhatóság.

Bíróság elé állítottak egy 19 éves német-szíriai kettős állampolgárságú fiatalembert is, ő az ügyészség szerint tudomást szerzett a Safia G. néven azonosított lány tervéről, de nem értesítette a rendőrséget, ami bűncselekménynek számít.

Safia G. legkésőbb 2015 novemberében azonosulhatott az IÁ nézetrendszerével, és egy online üzenetküldő szolgáltatás révén kapcsolatba lépett a terrorszervezet egyik szíriai tagjával. Elhatározta, hogy csatlakozik a dzsihadistákhoz, az idén januárban el is utazott Isztambulba, és felvette a kapcsolatot közvetítőkkel, hogy segítsenek eljutni Szíriába. Édesanyja azonban utánament a török városba és hazavitte.

Azonban az IÁ emberei még Isztambulban rábeszélhették arra, hogy Németországban hajtson végre egy “mártír műveletet”. A lány ezzel a céllal ment február 26-án a hannoveri főpályaudvarra, két konyhakéssel felfegyverkezve.

A szövetségi rendőrség egy munkatársa a pályaudvaron egy rutinellenőrzésen megállította és elkérte az iratait. A lány kést rántott és nyakon szúrta a rendőrt, akin életmentő műtétet kellett végezni – áll a szövetségi legfőbb ügyészség közleményében.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?A francia kormány alapítványt hoz létre a franciaországi iszlám megteremtéséhezGyerekek végeznek ki foglyokat az Iszlám Állam videójánRovatok: KülföldTelepülés: NémetországCímkék: külföld, migrációs válság, Iszlám Állam, dzsihádista terrorszervezetForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »