Egy 13 éves integrált iraki Münchenből akart az IÁ-hoz csatlakozni – kora miatt nem büntethető

Egy 13 éves integrált iraki Münchenből akart az IÁ-hoz csatlakozni – kora miatt nem büntethető

2015 nyarán egy 13 éves iraki származású diák szülővárosából, Münchenből a nagynénje segítségével Törökországba szökött. Onnan eljutott a török-szír határterületre azzal a céllal, hogy a határon átjutva csatlakozzon az Iszlám Államhoz, és részt vegyen a "dzsihádban". Nem sikerült neki, mert a török hatóságok letartóztatták.


Dzsihadista cukiság

Kilenc hónapot töltött fiatalkorúak intézményében, majd 2016. április 14-én a török rendőrök Ankarából repülőgéppel visszavitték Münchenbe, és átadták a német rendőröknek. Találkozhatott az anyjával, de a müncheni gyermekügyi hatóság rendelkezése értelmében elsődlegesen nem lakhat vele, így egy fiatalkorúaknak fenntartott, zárt intézményben helyezték el a következő hetekre. Visszaérkezése után a német elhárítás kikérdezte.

A fiú a müncheni szalafistákkal való kapcsolata során radikalizálódott. Hetekkel szökése előtt a müncheni belvárosban tartott, a szalafisták által 2011-ben indított „Olvass!” rendezvényen vett részt, melynek keretében Koránt osztogatnak. A német biztonsági hatóságoknak ott tűnt fel.

Mivel a határterületen való elfogásakor még csak 13 éves, és így – a törvény szerint – cselekvőképtelen volt, nem kell felelősséget vállalnia tettéért, és az ellene zajló nyomozást megszüntették. A nagynénje ellen, akit nem sokkal a nyári szökés után vettek őrizetbe, eljárás folyik terrorista szervezet támogatásának gyanúja miatt.

Mi a tanulság?

Először is nyilvánvaló, hogy családi, valamint muszlim felebaráti támogatás nélkül ez a fiú nem juthatott volna messzire, tehát igencsak valószínű, hogy a nagynénjén kívül mások is benne voltak a dologban. Ugyanezt láttuk a brüsszeli Molenbeekben, ahol Salah Abdeslam bujkálását családtagok, szomszédok, az egész muszlim közösség segítette. Éppen ezért tartózkodjunk az olyan naiv kijelentéstől, hogy a legtöbb muszlim békés, és csak néhány radikális van.

Másodszor, emlékezzünk arra, hogy a szentimentális széplelkek és a hőbörgő fórumozók mit mondtak és írtak László Petra tetteivel kapcsolatban! Ezután gondoljunk arra, hogy a fent említett fiú továbbra is Münchenben fog élni, természetesen a német adófizetők pénzén, és néhány év múlva felnőve, kis „csínytevőből” majd nagy „csínytevő” lesz.

(Hidra – Kuruc.info)

Források:

Dschihad-Pläne: 13-Jähriger auf dem Weg zum IS nur knapp gestoppt

13-Year-Old Boy Caught Trying to Join Islamic State


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »