Egészségünkre! Már veszik a Rockyról elnevezet Gint

Egészségünkre! Már veszik a Rockyról elnevezet Gint

Hétfő óta tart az alcatrazi úszást segítő pálinkakampánya a láb nélkül úszó Patkás Rocky Tominak, s már több tucat palack fogyott. A Réti Pálinkaház által felkarolt gyűjtésről a Győri Új Szó is írt hétfőn:

A hónapokkal ezelőtt kitalált és most hétfőn indult kampány célja, hogy a limitált – 220 palackból álló – mennyiség márciusig elkeljen. Ez nagyban hozzásegítené a győri nyílt vízi paraúszót, hogy kijusson edzőjével az Atlanti óceánhoz, az Alcatraz úszásra. A magas költséggel gyártott palackok bevételének egyébként egy részét kapja az úszó, akinek nevét is viseli a Gin. Tomi szerint nagyon finom is az ital, de ezt ítélje meg mindenki maga. Tomi elárulta: ígéretet kapott a városvezetéstől is, hogy egy bizonyos mennyiséget vásárol Győr a „Rocky” Ginből. 

Hírdetés

Nem kis feladat a pénz összegyűjtése, a teljes költségvetésnek a pálinka-kampány várható bevétele a negyedét tesz ki. Ennél valamivel több mai állás szerint akkor állhatna össze egyéb forrás nélkül, ha Rocky a 2022-es versenyekre szánt keretét dobná be, ez azonban a végső megoldás. Hiszen nemcsak Alcatrazból állna az év: májusban Montenegróban úszik, ahol a másfél mérföld a tengeren szerinte ideális felmérő edzés az augusztusi óceán-úszáshoz. A san-francisco-i öböl azonban hideg, ezért jó edzőterepet jelent majd az idén már meghódított Dánia is a 15 fokos vizével. Visszahívták a nagy siker után Rockyt Oroszországba, ahol a nukleáris úszáson vett részt egy atomerőmű víztározójában, s várják őt újra a hegyi tavak és az Adria. Júniustól nyár végéig öt osztrák tó, szeptemberben pedig a novigradi finálé. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »