Egészségügyi dolgozók számára szerveznek lelkigyakorlatot Máriagyűdön

Egészségügyi dolgozók számára szerveznek lelkigyakorlatot Máriagyűdön

Lelkigyakorlatot szervez a Pécsi Egyházmegye kórházlelkészsége egészségügyi dolgozók és segítő foglalkozásúak számára Máriagyűdön február 15. és 17. között. Jelentkezni február 8-ig lehet.

Mit élhet át vagy mit élhet meg a beteg? Mit él át a gyógyító vagy a segítő? Mit tud tenni a kiégés, a megkövesedés, a megfásultság ellen? Mit él meg a hozzátartozó? Dohány Zoltán kórházlelkész vezetésével ezekre a kérdésekre segít választ találni a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészsége februárra meghirdetett lelkigyakorlata, amely a Szentírás tanítására, a hívő tapasztalatra, valamint egy világirodalmi remekműre, Alekszandr Szolzsenyicin Rákosztály című önéletrajzi ihletésű regényére támaszkodik.

Az elmélkedések során Xavier Thévenot Van-e értelme a szenvedésnek? című lelkiségi kiskönyve is előkerül. Előbb vagy utóbb mindenkit elér a szenvedés. Többféle formában jelentkezhet: fizikai, pszichikai vagy társadalmi szenvedés. Mindegyik képes kifordítani az embert önmagából. A megpróbáltatások közt vergődő ember már azt sem tudja, hogy kicsoda és miért él egyáltalán. Az alapvető igazságok kétségessé válnak. E könyv szerzője maga is hosszú betegség rabságában szenvedett. A megpróbáltatások idején ismételten hangoztatta e reménységgel teli felismerést: a szeretet tud minket megmenteni. A szenvedő Krisztus teljes mértékben megőrizte szeretetét, hitét és reménységét. Rá figyelve tudta megfogalmazni Thévenot a következő üzenetet: „Isten a szenvedések között is megőrzött hitet, reményt, szeretetet, alázatosságot és türelmet fogadja örömmel. Ezek az emberi személyiség építőelemei, és ezek teszik lehetővé, hogy a szenvedő ember továbbra is kapcsolatban tudjon maradni a környezetével és Istennel.”

Hírdetés

Az elmélkedéseket és beszélgetéseket a Teréz nővér által vezetett imaórák egészítik ki, illetve teszik gazdagabbá.

A lelkigyakorlatot február 15. és 17. között rendezik meg Máriagyűdön a Domus Mariae Zarándokházban. További információkat az egyházmegye honlapján találnak, további tájékoztatás a [email protected] e-mail-címen és a 06-72-513-011-es telefonszámon kérhető.

Forrás és fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »