Egész Spanyolország a csodában bízik: versenyt futnak az idővel a kútba zuhant kisfiút kereső mentőcsapat tagjai

Továbbra is versenyt futnak az idővel egy eltűnt kisfiút kereső mentőcsapat tagjai Dél-Spanyolországban. Szülei szerint egy 100 méter mély lyukba esett a kétéves kisfiú. A szakemberek egy hete azon tanakodnak, miként lehetne lejutni hozzá. Szombaton elkezdődött a fúrás, ha minden jól megy, hétfőn elérik a gyermeket.

Hatalmas talajfúrógép dolgozik a dél-spanyolországi Totalán egyik hegyvidékes birtokán. A mentőcsapatok egy függőleges alagutat igyekeznek kivájni, amin keresztül kiszabadíthatják azt a kisfiút, aki egy hete zuhant bele egy közeli kútba. A fúrási munkálatok szombat délután kezdődtek. Miután elérték a tervezett mélységet a munkások, egy másik járatot is megpróbálnak kiépíteni – hangzott el az M1 Híradójában.

Korábban a hegy oldaláról, vízszintesen próbálkoztak, de a fúrógép megakadt a kőzetrétegben. Egy kamerával felszerelt mini robotot is le akartak küldeni a kisfiúhoz, de ez a kísérlet is meghiúsult.

Hírdetés

A feltételezések szerint a zuhanás után egy kisebb földréteg temette be a gyereket, de a hatóságok szerint még életben lehet.

A kétéves Julen Rosselo egy hete esett bele egy 100 méter mély kútba. A kisfiú és szülei piknikezni jöttek a hegyoldalra. Amikor azonban egy pillanatra nem figyeltek oda, Julen elszaladt, és mielőtt utolérhették volna, beleesett a kútba.

Egész Spanyolország a csodában bízik. Abban reménykednek, hogy a családot nem érheti újabb tragédia. Julen bátyja ugyanis két éve, hároméves korában halt meg szívelégtelenségben.

(Híradó javítva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »