„Égedelem” zágoni kislányból olimpiai bajnok – Csinta Samu megírta Szabó Kati világhírű tornász „életregényét”

„Égedelem” zágoni kislányból olimpiai bajnok – Csinta Samu megírta Szabó Kati világhírű tornász „életregényét”

Szabó Kati 50. születésnapján mutatják be Sepsiszentgyörgyön a székelyföldi sport egyik legnevesebb személyiségéről szóló, Az ötödik szer című kötetet.
Január 22-e a magyar kultúra napja és a négyszeres olimpiai bajnok tornász Szabó Kati születésnapja is. Ezen a napon a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében mutatják be Csinta Samu Az ötödik szer című kötetét, a Szabó Katiról írt „életregényt”. A rendhagyó könyvbemutatón a már 25 éve Franciaországban élő Szabó Kati is jelen lesz, majd két nap múlva Budapesten is találkozhat a közönség a szerzővel és főszereplőjével.

Hírdetés

A tornasport egyik legnagyobb alakja a háromszéki Zágonban született, Sepsiszentgyörgyön egy sportcsarnok viseli a nevét, és a különben is sportszerelmes Csinta Samu – lapunk volt főszerkesztője – már azóta figyelemmel követi pályafutásának alakulását, amikor 1983-ban Budapesten berobbant a világ élvonalába, és csárdásegyvelegre táncolva meghódította a közönséget. Az író lapunknak felidézte, hogy 2016-ban, amikor Szabó Katit az erdélyi magyar középiskolás sportolimpia szervezői a rendezvény díszmeghívottjának választották, leporolta a saját emlékeit, és egyre erősebb volt benne a késztetés, hogy könyvet írjon a sportoló életéről.

– idézte fel Csinta Samu, aki az elmúlt év tavaszán kezdte a dokumentálódást, a beszélgetéseket, melyek alapján végül összeállt a könyv.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »