Ég a remény gyertyája is – Advent második vasárnapján

Ég a remény gyertyája is – Advent második vasárnapján

Advent időszakában vagyunk, s egyre közelebb kerülünk a várva várt ünnephez, a karácsonyhoz. Ezt jelzi a hetenként meggyújtott gyertyák száma is. A Beregszász főterén felállított adventi koszorún vasárnap fellobbant a remény lángja is. 

A Beregszászi Polgármesteri Hivatal és a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség közös szervezésében megtartott ünnepségen Babják Zoltán kiemelte: „Advent első vasárnapján a hit felé nyitottunk, most pedig itt az ideje, hogy abból másoknak is adjunk.

Vallom, hogy a hit a reménnyel együtt ajándék, akinek van, az adjon belőle!”

– fogalmazott a polgármester, aki azt kérte, hogy a várakozás időszakát próbáljuk megtölteni tiszta gondolatokkal és jó cselekedetekkel, s áldott, békés, reményekkel teli adventi várakozást kívánt a város és az egész kistérség lakóinak. 

Hírdetés

Az adventi vasárnapok segítenek lassítani ebben a rohanó világban, ilyenkor megállunk a koszorúnk mellett, s meggyújtjuk a következő gyertyát. Kiemelte, mennyire fontos, hogy megálljunk, lassítsunk, elgondolkodjunk, imádkozzunk, fogalmazott Pavljuk Miklós képviselő.

Molnár János római katolikus esperes-plébános azt hangsúlyozta, hogy a lelkünkhöz, szívünkhöz vezető útról el kell kerüljön minden akadály – emberi gyengeség, bűn –, ami megakadályoz bennünket abban, hogy találkozzunk az Úrral. Az esperes kiemelte, hogy a bűnbánatban való megtisztulás az az útkészítés, ami hozzá tartozik az adventi időszakhoz, hogy a kétezer évvel ezelőtt megszületett

Megváltó a mi szívünkben is megszülessen. Ehhez kérte Isten áldását és megtartó erejét mindannyiunk számára.

A remény lángjának fellobbanása után – a gyertyát ezúttal Babják Zoltán, Pavljuk Miklós és Molnár János gyújtotta meg – a történelmi egyházak jelenlévő képviselői kérték Isten áldását valamennyiünk életére, majd az esemény a Beregszászi Kodály Zoltán Művészeti Iskola tanári énekkarának csodálatos műsorával zárult.

-kósa-


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »