Eddig több mint 500 körzeti orvos hajlandó oltani a rendelőjében

Eddig több mint 500 körzeti orvos hajlandó oltani a rendelőjében

Nyitókép: Ján Krošlák

A rendelőkben történő oltás iránt eddig 523 körzeti orvos fejezte ki érdeklődését, ebből jelenleg 70 orvosnál van lehetőség a koronavírus elleni oltás beadatására – tájékoztatott Zuzana Eliášová, az egészségügyi tárca szóvivője azzal, hogy a szerződéseket fokozatosan dolgozzák fel, és a terepen egyre több az oltást végző orvos.

Az egészségügyi tárca szerint az Eperjesi kerületben a legnagyobb az érdeklődés a körzeti orvosoknál történő oltás iránt, itt ugyanis 100 rendelő kapcsolódott be az oltásba. Utána következik a Zsolnai kerület 88 rendelővel. Ezzel ellentétben a Trencséni kerületben a legalacsonyabb az érdeklődés, ahol eddig 40 rendelő hajlandó beadni az oltást.

Hírdetés

A Nagyszombati és a Kassai kerületben 75–75 rendelő kapcsolódott be az oltásba, míg a Besztercebányai kerületben 67. A Nyitrai kerületben 62 rendelő vesz részt az oltásban, míg a Pozsonyi kerületben 60.

Eliášová szerint a rendelőkben eddig 450 személyt oltottak be a koronavírus elleni védőoltással. A tárca azonban úgy véli, hogy a beoltottak száma magasabb lesz, ugyanis az orvosoknak minden beoltottat be kell jegyezniük a siedmi/Ych dní rendszerbe.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »