Eddig tizenhat halálos áldozatot követelt az influenza – a miniszter szerint nincs járvány

Eddig tizenhat halálos áldozatot követelt az influenza – a miniszter szerint nincs járvány

Tizenhatra nőtt az influenzavírus miatt elhunytak száma, de nincs járvány Romániában – jelentette ki csütörtökön Sorina Pintea egészségügyi miniszter.
„Jelen pillanatban nem mondhatjuk, hogy influenzajárvány van Romániában. Intenzívebben terjed a vírus, 16 személy vesztette életét a grippe miatt. Tavaly ilyenkor 21 halálos áldozatot tartottunk számon” – fogalmazott sajtótájékoztatóján az Agerpres szerint a tárcavezető.

Hozzátette: Bukarestben és Iaşi-ban helyi gócpontok alakultak ki. A miniszter szerint a megbetegedések áprilisig is eltarthatnak, ezért további óvintézkedésekre van szükség.

„135 884 adag védőoltás van jelenleg a háziorvosoknál, több mint 800 000 személyt már beoltottak. (…) Ahol az egészségügyi igazgatóság indokoltnak tartja, karantént kell elrendelni a kórházakban, illetve korlátozni kell a beteglátogatást” – jelentette ki a miniszter.

Ha a gyógyszertárakban nem lehet kapni védőoltást, az azt jelenti, hogy a gyógyszerészek nem rendeltek vakcinát – mondta Pintea. A tárcavezető szerint eddig 542 légúti fertőzést regisztráltak, amelyből 300-at igazoltak a laborvizsgálatok. „Nem minden légúti fertőzés influenza” – szögezte le az egészségügyi miniszter.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »