Eddig négy ló pusztult el a Grand Nationalen

SportNagy-Britannia

Liverpoolban, az Aintree versenypályán az idei Grand National lóversenyen eddig négy ló pusztult el, mert verseny közben súlyosan megsérültek. Három éve nem történt ilyesmi a versenyen – írja a Faktor.

Két ló felbukott és kitörte a nyakát pénteken, a Topham Chase nevű versenyen. Gullinburstit már a pályán elaltatták a sérülés miatt, Minella Receptiont pedig először próbálták megmenteni, de később az istállóban őt is elaltatták.

Csütörtökön a Clonbanan Lad és a Marasonnien nevű lovak pusztultak el, miután a Fox Hunters’ Chase futamon összeestek.

A Topham Chase-t és a Fox Hunters’ Chase-t is ugyanazon a pályán tartják, ahol a Grand National Akadályversenyt is.

Az elmúlt három évben az idei Grand Nationalon pusztult el a legtöbb ló, de 2000 óta már 42 ló pusztult el az Aintree versenypályán. Három évvel ezelőtt új szabályokkal tették biztonságosabbá a versenyt, mostanáig nem is volt halálos baleset.

John Baker, a Jockey Club, az Aintree pálya tulajdonosának regionális igazgatója az Independentnek azt mondta, hogy szeretnék együttérzésüket kifejezni azok számára, akik Gullinburstit és Minella Receptiont ismerték. Hozzátette, hogy „bár egyetlen sportból sem lehet az összes veszélyt kiküszöbölni, mégis alapvető változásokat hajtottak végre Aintree-ben, többek közt a Grand Nationalnek helyt adó pályán is”.

View the full image Forrás: Faktor.hu


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »