Eddig a fajtársait uszította Obama, most a rendőrök mellett áll ki

Barack Obama amerikai elnök nyílt levélben fordult az Egyesült Államok biztonsági erőihez, s írásában a két napja Baton Rouge-ban lezajlott, halálos kimenetelű incidensre is utalva leszögezte: a rendőrökre mért támadás az összes amerikai elleni igazságtalan támadás.

A Fehér Ház által kedden közzétett, hétfőn kelt levélben Obama azt írta, az amerikai nemzet pont az olyanokhoz hasonló “köztisztviselők empátiájával és szeretetével” fog túllépni a rendőrgyilkosságok legutóbbi hullámán, akiket az utóbbi napokban megtámadtak.

“Az olyan városok segítségével fogunk túljutni ezen a nehéz időszakon, mint Dallas, amely rövid időn belül összefogott, hogy visszaállítsa a rendet, elmélyítse az egységet és a megértést” – fogalmazott az elnök.

Két nappal korábban az amerikai Louisiana állam központjában, Baton Rouge-ban három rendőrt agyonlőtt egy fegyveres néger támadó, a korábban az amerikai tengerészgyalogságnál szolgált 29 éves Gavin Eugene Long. Július 7-én Dallasban békés tüntetést biztosító öt rendőrt lőtt agyon egy orvlövész.

Obamát az elmúlt napokban erőteljesen bírálták rangos rendőrtisztek, amiért véleményük szerint táplálta a rendőrök megöléséhez vezető légkör kialakulását.

Ugyanakkor Chuck Canterbury, az egyik legnagyobb amerikai rendőri szervezet elnöke üdvözölte Obama levelét, és hangsúlyozta, a biztonsági erőket nem lehet felelőssé tenni a szegénységért, munkanélküliségért vagy a mentálhigiénés szolgálatok hiányáért, ezzel utalva az elnök által említett, a bűnözéshez és a zavargásokhoz hozzájáruló kihívásokra.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »