Eb: nem foglalkoznak vele, mi van a jegyre írva?

Eb: nem foglalkoznak vele, mi van a jegyre írva?

A magyar szurkolók már hónapok óta készülnek a mai meccsre, sokan spórolt pénzükből utaztak ki Franciaországba, hogy buzdítsák a csapatot. A stadionnál komoly a biztonsági készültség, de a személyazonosságot nem ellenőrzik.

Magyar napok Bordeaux-ban: az időjárás eddig nem kedvezett a futballdrukkereknek, hétfőn is folyamatosan szakadt az eső. A stadion melletti szurkolói zóna kedd délutánra várhatóan ennek ellenére is megtelik magyar drukkerekkel.

– Miért kell itt lenni ezen a találkozón?
– Mert magyarok vagyunk. ’74 óta nem volt alkalom, hogy ilyenen részt vegyünk, és nem tudom mikor lesz rá megint alkalom.
(Bíró Attila)

A szurkolók azt mondják: a terrorveszély sem rettentette el őket attól, hogy élőben nézzék meg a magyar csapatot. Az időt és a pénzt sem sajnálták az útra.

– Mi a szálláson kívül 1000 eurót hoztunk költőpénzként egy hétre. Bordeaux-ba repülővel jöttünk, innen kocsival megyünk tovább Marseille-be, Marseille-ből repülővel haza. Úgyhogy kocsi, repülő vegyesen.
– Külön kellett spórolni erre az utazásra?
– Mondjuk rá, hogy igen.
(Klébert János)

A szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, ennek ellenére a beléptetésnél nem ellenőrzik a személyazonosságot. „Senki nem foglalkozott azzal, hogy mi volt a jegyre írva. Tehát ha bárki nem tud eljönni, nyugodtan adja oda másnak a jegyét – eddig ilyen ellenőrzés nem volt, és nem látom semmi jelét annak, hogy ez változzon” – mondta Bartos Zoltán, a Sportimádók szurkolói klub.

A találkozó 18 órakor kezdődik, a drukkereknek érdemes órákkal korábban elindulniuk a meccsre: „A 2015-ben átadott bordeaux-i stadion köré biztonsági zónát húztak a szervezők, a kék kapu mögé már csak az léphet be, akinek érvényes jegye van – itt kell az első komoly biztonsági ellenőrzésre számítani. A szervezők továbbá arra figyelmeztetnek, hogy a stadion körül mindössze 1500 parkolóhely van, tehát mindenki induljon el időben a mérkőzésre” – tudósított a helyszínről a Hír TV munkatársa.

A magyar csapat buszának biztosan lesz helye a stadion mellett. A nemzeti együttes játékosai tegnap este szállodájukban pihenéssel és meccsnézéssel készültek a debütálására, a magyar szurkolók pedig sörözéssel hangoltak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »