Eb-kiküldetésért is csatáztak a VIII. Csallóközi Kupán

Eb-kiküldetésért is csatáztak a VIII. Csallóközi Kupán

Megszakadt a vendéglátó dunaszerdahelyi birkózóklub diadalsorozata, ezúttal a magyar válogatott nyerte a csapatversenyt a szabadfogásúak Csallóközi Kupa nevű nemzetközi korosztályos tornáján.

A nyolcadik felvonáson a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia 30 klubjának 193 versenyzője mérte össze tudását. A fiúk mezőnyében a fiatalabb és idősebb diákok, a kadettok, a lányoknál pedig a két említett diákkorosztály képviselői mellett az U23-s korosztály párharcait láthatják a nézők. 

Hírdetés

„Nem szomorkodunk, hiszen részvételi rekord került a krónikába, csapatversenyben pedig a második helyen zártunk. Szervezésből, vendéglátásból is jelesre vizsgáztunk, a visszajelzések rendkívül pozitívak. Versenyünk rangját nagyban emelte, hogy a kadettok és az idősebb diákok mezőnyében a magyar és a cseh válogatott tagjai is csatasorba álltak. A kerettagok a kadettok júniusban Faenzében esedékes és az U15-s korosztály Krakkóban sorra kerülő kontinensviadalára való kiküldetésért küzdöttek. A tét nagyságára való tekintettel éppen ezekben a korosztályokban láthattuk a legizgalmasabb, leglátványosabb párharcokat” – ecsetelte a megmérettetés jelentőségét, színvonalát a szakági szövetség alelnöke, Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke. 

A viadalon szokásukhoz híven a hazaiak is a győztesek közé kerültek. „A fiatalabb diákoknál Zsigmond Árpád dominált a 68 kg-os súlycsoportban. A 2006-os születésű Árpád egyébként sorozatban harmadik rangos nemzetközi versenyén szerzett elsőséget. Példája igazolja, hogy az utánpótlás-korosztályban is vannak kiemelkedő birkózóink. A lányoknál Hegedűs Réka már az első félidőben bebiztosította a győzelmet, 10:0-ra verte magyar ellenfelét. A kadettoknál 55 kilóban Csörgő Tamás szoros küzdelemben maradt alul a fináléban. Nem volt ugyan meghirdetve, de a spanyolországi Ponteverdában várható junior-Európa-bajnokságra készülő Bacsfai Réka tesztmeccset vívott a magyar válogatottal, aki ellen 6:2 arányban diadalmaskodott. A kadettok közelgő kontinensviadalán egyébként klubunk tehetségei közül Gaál András és Csörgő Tamás, valamint Pollák Anna lép szőnyegre címeres mezben. Edzőként pedig id. Gaál Attila és Juhász Mária küldik csatába a szabadfogásúakat” – tájékoztatta lapunkat Hakszer Roland. 

A súlycsoportok dobogós helyezettjeit emléklappal és éremmel, győzteseit, valamint a csapatverseny első hat helyezettjét pedig serleggel jutalmazták a szervezők. A dél-szlovákiai klubok képviselői közül még nagymegyeri, naszvadi, gútai, rimaszombati és vásárúti versenyzőnek is jutott érem a külföldön is egyre népszerűbb csallóközi erőpróbán.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »