Eb-győztes lett a magyar férfi kardcsapat

Eb-győztes lett a magyar férfi kardcsapat

Aranyérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság hétfői napján, miután a kora esti döntőben nagy csatában, 45-39-re legyőzte az ukrán együttest.

A magyar kvartett a nyolc között kezdte meg szereplését a negyedik versenynapon, melyen előbb a lengyel, majd az elődöntőben a francia gárdát is magabiztosan verte.

A magyarok a fináléban aztán alaposan megszenvedtek a világranglistán jóval hátrébb álló ukránokkal, ugyanis nem indult jól a mérkőzés, mert Szilágyi Áron és Gémesi Csanád is 5-2-re elvesztette az asszóját, így hat tussal az ellenfél vezetett. A kör befejező embere, Szatmári András azonban 9-5-re nyert Humen ellen, azaz két találatra csökkent a hátrány (13-15).

Hírdetés

Az egyéniben nyolcadik helyezett Gémesi 7-3-ra lelépte Capot, ezzel megfordult az eredmény (20-18). A háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi is magára talált, 5-3-ra nyerte asszóját, mivel nem zavarta meg Humen furcsa, ugrálós stílusa. Az ukránok legjobbja, Jagodka 9-4-re nyerte az asszóját Szatmári ellen, ezzel a második kör végén egy tussal megint az ukránok vezettek (29-30).

Gémesi két találattal volt jobb Humennél és Szatmári is Capnál, így a befejező ember, Szilágyi 40-37-es állásnál léphetett pástra.

A tokiói olimpián bronzérmes férfi kardcsapat legutóbb 2018-ban nyert kontinensviadalt, amelyen összességében nyolcadik diadalát aratta. Mostani sikerével pedig a törökországi küldöttség első érmét szerezte.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »