Eb-felkészülés: komoly erőfelmérő vár a magyar csapatra

Eb-felkészülés: komoly erőfelmérő vár a magyar csapatra

Horvátországot fogadja a magyar labdarúgó-válogatott nagyszombaton Budapesten. Bernd Storck, valamint a játékosok is jó erőfelmérőként tekintenek az összecsapásra, a horvátok pedig győzni jönnek a magyar fővárosba.

Nem egyszerű barátságos mérkőzésnek tekinti a szombati horvátok elleni találkozót a magyar válogatott szövetségi kapitány. A héten a MLSZ-szel szerződést hosszabbító Bernd Storck kísérletezni fog az összecsapáson, amit a felkészülés egyik legfontosabb állomásának tekint. „Az elmúlt év bizonyította, hogy a csapat nagyon jól fejlődik, én elégett vagyok ezzel. Az előttünk álló felkészülési mérkőzések arra is jók lesznek, hogy további tanulságokat vonjuk le, amiket aztán a jövőben, illetve az Európa-bajnokság során kamatoztatni tudunk. A játékosoknak tisztában kell lenniük azzal, kire milyen ellenfél vár a pozíciójában az Eb-n, erre fel is készítjük őket, hiszen erről szól a közös munka, és ez a profi felkészülés része” – mondta a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A játékosoknak is jó szintfelmérő, hogy világsztárok ellen készülhetnek a franciaországi kontinenstornára. „A horvátokról annyit, hogy nem kell senkinek bemutatni, hogy világklasszis csapatról beszélünk, szuper játékosokról, akik a Real Madridból, Barcelonából, Interből jönnek. Úgyhogy egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok személy szerint és csapatként is. Ez egy jó erőfelmérő a csapat számára, hogy hol tartunk a közelgő Eb előtt, ez tényleg egy jó erőpróba, és tényleg nagyon kíváncsian várom, hogy a csapat hogy fog ezen a mérkőzésen teljesíteni” – fogalmazott Gera Zoltán.

A horvátok jó ellenfélre számítanak. A szövetségi kapitány dicsérte a magyar fociban az utóbbi időben végbement infrastrukturális fejlesztéseket is. „Magyarországon rengeteg támogatást kap a futball, épülnek a stadionok, ezt megirigyelhetjük mi is. A norvégok ellen láthattuk, hogy összeszedett csapat ellenfelünk, remek játékosokkal, mint Király, Juhász, Gera Dzsudzsák vagy Szalai. Telt ház előtt játszunk majd, kemény mérkőzésre számítok. A horvát válogatott mindig győzelemért lép pályára, holnap is így lesz” – nyilatkozta a horvát kapitány, Ante Cacic.

Mindkét oldalon vannak sérültek. Berd Storck nem számíthat Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, valamint Pintér Ádám játékra, a horvátok pedig nélkülözni kényszerülnek a Barcelona sztárját, Ivan Rakiticet.
A mérkőzés szombaton 18 órakor kezdődik a Groupama Arénában, ahol várhatóan telt ház várja a csapatokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »