E-sorozattal jelentkezik Harry Potter megalkotója

J.K. Rowling e-könyv-sorozatot ír a Harry Potter-kötetekből ismert Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola néhány figurájáról.

A három rövid e-könyv szeptember 6-tól lesz elérhető a hivatalos Harry Potter-honlapon, a Pottermore-on, valamint a különböző digitáliskönyv-értékesítőknél.

A Pottermore Presents című sorozat a portálon eddig megjelent elbeszéléseket gyűjti csokorba, továbbá új történeteket is tartalmaz a varázslóvilág figuráiról.

Az olvasók izgalmas részleteket tudhatnak meg mások mellett Horatius Lumpsluck, a Roxfort bájitaltanára életéről, Minerva McGalagonyról, a Griffendél házvezető tanáráról, és Dolores Umbridge-ről, aki a sötét varázslatok kivédésének tanáraként és a mágiaügyi minisztérium tisztségviselőjeként is feltűnt a hétrészes regényfolyamban, valamint annak mozis adaptációjában.

A nagyjából tízezer szavas elektronikus könyveket táblagépen, mobiltelefonon és egyéb hordozható eszközökön is lehet majd olvasni, és kiegészítésként fognak szolgálni a világszerte több mint 450 millió példányban elkelt Harry Potter-könyvekhez.

Rowling többször is írt már új elbeszéléseket a honlapjára. Nemrég került a könyvesboltok polcaira új Potter-története, amely a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kétrészes, Londonban bemutatott színdarab szövegkönyve.

A Harry Potter-sorozat világához tartozó Legendás állatok és megfigyelésük című fiktív tankönyvre épülő filmtrilógia első része idén novemberben érkezik a mozikba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »