Dzurinda a politikába való visszatérését fontolgatja

Dzurinda a politikába való visszatérését fontolgatja

POZSONY. MikulᚠDzurinda azt nyilatkozta hogy a politikába való visszatérését fontolgatja. Úgy véli, hogy Szlovákiában hiányzik egy erős vezéregyéniség, aki Robert Fico vetélytársa lehetne.

Az egykori kormányfő, a Szlovák Demokratikus Keresztény Unió (SDKÚ) volt elnöke a HlídacíPes.org portálnak elmondta: esetleges visszatérése kapcsán egyelőre a legkisebb okát sem látja annak, hogy valamiféle kategorikus állásfoglalást tegyen. „Várnom kell, az új generáció kapaszkodik fel, és nyomul előre. Ez egy teljesen legitim folyamat. Tehát még mindig kivárok. Szlovákiában folyamatosan alakulnak újabb pártok."

Dzurinda Ficóról is véleményt mondott. „Robert Fico egy karbantartó, de vélhetően még van némi önbecsülése" – jelentette ki a kétszeres kormányfő. „Szerencsére, mindent nem rombolt le, ha vétett is pár hibát, és kissé deformálta az átalányadót. Talán ösztönösen, önvédelemből csinálta, hogy nem tette tönkre mindazt, amit mi nagy nehézségek árán felépítettünk."

Hírdetés

Amikor Fico le akarta győzni Dzurindát, szerinte leginkább arra összpontosított, hogy az országból egy szerelőcsarnokot csinált. „Megtettem, de még 2006-ban, amikor küzdeni kezdtünk a 20 százalékos munkanélküliség ellen. Fico problémája abban rejlik, hogy azóta egyáltalán semmit sem tett a helyzet megváltoztatása érdekében“ – fűzte hozzá.

„Van aki csak ezért politizál, hogy kormányozhasson. Én elsősorban változtatni akartam a dolgokon“ – jelentette ki Dzurinda.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »