Dzsudzsák elmondta mi a helyzet a sérültekkel

A magyar válogatott megtartotta utolsó sajtótájékoztatóját az Ausztria elleni, Eb-mérkőzés előtt. A szövetségi kapitány tudja, hogy gólt kell rúgnunk az osztrákok ellen, a csapat kapitánya, Dzsudzsák Balázs pedig jelezte, hogy Kádár rendben lesz a találkozóra Lovrencsicsnek állapota azonban kicsit súlyosabb.

Már csak egy nap, és pályára lép Bordeaux-ban a magyar válogatott Ausztria ellen az F-csoport nyitómeccsén. A mérkőzés előtti, utolsó sajtótájékoztatón Dzsudzsk Balázs szót ejtett a sérültek állapotáról, és arról, hogy nem akarnak csalódást okozni a magyaroknak. Lang Ádám pedig pezsgő, parázs összecsapást vár az osztrákok ellen.

„Kielemeztük az osztrákok játékát, nem lesznek nagy meglepetések!” – jelezte a magyar válogatott csapatkapitánya arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen összecsapás lesz az osztrákok elleni bemutatkozó mérkőzés az Európa-bajnokságon.

A védelem alapembere, Lang Ádám ugyanakkor parázs meccsre számít a keddi találkozón. A Videoton védője kiemelte, jó a hangulat a csapat háza táján, Dzsudzsák Balázs igazi vezér a pályán és azon kívül is. Lang szerint az Eb igazi futballünnep, nincs más feladat, mint élvezni a helyzetet, és nem a csapatra esetleg nehezedő nyomással foglalkozni.

Dzsudzsák beszélt a vasárnapi edzésen megsérült Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő állapotáról. „Gergőnek kicsit súlyosabb az állapota, Kádi szerintem játékra képes lesz holnap” – mondta a csapatkapitány. Dzsudzsák jelezte, hogy nem akarnak csalódást okozni a szurkolóknak és mindent kiadnak magukból az osztrákok ellen.

Gólt akarunk rúgni

A csapat trénere Bernd Storck hangsúlyozta, hogy gólt akar rúgni a csapata a nagyon erős osztrákok ellen. De a kapitány boldog, mert megtelik a bordeaux-i aréna, sok lesz a magyar szurkoló.

„Meg kell próbálnunk merészen, elszántan futballozni. Tudjuk, hogy mi vár ránk, a legjobb osztrák futballisták magasabban jegyzett bajnokságokban futballoznak, de hasonló volt a kiindulópont a norvégok elleni pótselejtező előtt. Élnünk kell az eséllyel, tudjuk, hogy milyen játékerőt képviselnek az osztrákok, de gólt akarunk rúgni ellenük” – mondta Storck.

A két sérült állapotáról sejtelmesen hallgatott a kapitány, mindössze annyit mondott Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás állapotáról, hogy „megpróbálunk pozitívan gondolkozni.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »