Dzsudzsák Balázs: eszembe sem jutott, hogy lemondjam a válogatottságot

Dzsudzsák Balázs: eszembe sem jutott, hogy lemondjam a válogatottságot

A 108-szoros válogatott DVSC-futballista eddigi pályafutását Debrecen város Hajós Alfréd-díjával ismerték el.

„Hatalmas lelkesedéssel vágtam neki annak a feladatnak, hogy a másodosztályból visszajuttassuk azt a Lokit az NB I-be. Egy percig sem bántam meg, hogy visszatértem, teljesen belém égett az első kedd délutáni edzés, amikor ezrek jöttek ki a Nagyerdei Stadionba, hogy üdvözöljenek. Ezek teljes mértékben ráerősítenek az emberben arra az érzésre, hogy tényleg jó helyen van Debrecenben” – mondta a 108-szoros válogatott futballista a díj átvétele után a Hajdú-Bihari Naplónak adott interjúban. Noha voltak ajánlatai az élvonalból is, de úgy érezte, eljött az a pillanat, amikor haza kellett jönnie.

A csapat fel is jutott az NB I-be, már Huszti Szabolcs és Toldi Gábor irányításával, és Dzsudzsák Balázs úgy látja, Huszti tapasztalata sokat segíthet még a DVSC-nek. „Hullámzó a teljesítményünk, és ő meghatározó lehet abban, hogy ezt sikerüljön leküzdeni. Én kettőzött erővel dolgozok minden edzésen és minden meccsen már csak miatta is, hiszen szobatársak voltunk korábban a válogatottnál, nagyon jó a kapcsolatunk Szabival. Természetesen a tréningeken ezt a helyén tudjuk kezelni, nem vagyok kiváltságos helyzetben emiatt” – mondta.

Az edző új szerepkörben számít rá, már nem szélsőt játszik, hanem a középpályáról kell irányítania, és mint fogalmazott, vannak még hiányosságai ezen a poszton, de egyre inkább beleszokik, és jól érzi magát ebben a pozícióban.

Dzsudzsák kilenc bajnoki meccsen lépett pályára a mostani kiírásban, rendre kezdőként. Összesen két gólt szerzett. A Mol Fehérvár FC elleni találkozón piros lapot kapott, ezért kihagyta a Mezőkövesd elleni összecsapást. A DVSC a legutóbbi négy NB I-es mérkőzésén nem nyert, a fehérváriakkal ikszelt, a Kisvárdától és a Mezőkövesdtől kikapott, a legutóbbi fordulóban pedig hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától.

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},

Hírdetés

onServerEmissionEmpty: function(){}
});

„Nagyon maximalista vagyok, még mai napig komoly csalódásként élem meg, ha akár egy edzést nem érzek jónak. Ez visz előre, ezért értem el azt, amit. Mindig is győztes típusú embernek tartottam magam és ez a mentalitás kell, hogy ráragadjon mindenkire. Ha mi most leülnénk bármit játszani és abban veszítenék, akkor belehalnék” – jelentette ki a kudarcok hatásairól.

Még nem tett le arról, hogy ismét külföldön futballozzon, mint fogalmazott,

már mindenhol volt, ahol szeretett volna lenni, de bármikor beleállna egy újabb kalandba.

Decemberben lesz 35 éves, de még nem gondol a visszavonulásra, szerinte a mai futballt már nem lehet életkorhoz kötni, 37-38 éves játékosok is tudnak a legmagasabb szinten teljesíteni, de ehhez kell a belső motiváció is.

„Én most teljes mértékben a Lokira fókuszálok, nagyon rossz érzéssel nézek a tabellára, és remélem, hogy a hétvégén már felfelé mozdulunk mind helyezés, mind teljesítmény szempontjából. Nem fogom hagyni, hogy egy középszerű együttes legyünk, ha esetleg vereséget szenvedünk, akkor is mindent meg kell, hogy tegyünk.

A küldetésem, hogy ezt átadjam a társaságnak és a fiatal generációnak”

– nyilatkozott a díjazott, aki beszélt a válogatottságról is.

„Mindennap úgy edzek, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam, ami tőlem telik. Meg sem fordult a fejemben, hogy lemondjam a válogatottságot, de a kapitány dönti el, hogy szerinte tudok-e segíteni a csapatnak, vagy sem, ez az ő szíve joga. Örömmámorban, sikerekben, illetve kudarcban és sírásban is volt részem a nemzeti gárdával, ahol 108-szor játszhattam eddig, ezt rajtam kívül csak egy játékos mondhatja még el magáról, Király Gábor. Rúgtam gólt Eb-n csapatkapitányként, játszhattam a Puskás Arénában, a Wembley-ben, úgyhogy nincs hiányérzetem” – mondta Dzsudzsák Balázs.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »