Dzsihadisták elleni razzia indult Isztambulban

A török rendőrség terrorelhárító egysége razziát indított szerda hajnalban Isztambulban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet tagjai ellen – jelentette a Dogan hírügynökség.

A beszámoló szerint a rendőrségi műveletet megelőzően számos gyanúsított ellen adtak ki elfogatóparancsot. Annyit tudni lehet, hogy a terrorelhárítás a metropolisz ázsiai oldalán lévő Pendik kerületben is lecsapott egy helyszínen.

Törökország mindeközben az észak-szíriai Dzserablúsz körzetében is fellép a dzsihadisták ellen a török–szíriai határ biztonságának szavatolása érdekében: hajnal óta intenzív tüzérségi támadással sújtja az IÁ állásait a település környékén. Efkan Ala török belügyminiszter szerdán azt mondta: Törökország arra számít, hogy a dzserablúszi művelettel gyorsan elhárítja az Iszlám Állam által jelentett fenyegetést.

A tárcavezető az Anadolu hírügynökséget arról is tájékoztatta, hogy a török hatóságok elővigyázatosságból evakuálták Karkamis határváros és hat másik település lakosait.

Efkan Ala hangsúlyozta: Törökország nem fogja hagyni, hogy szélsőséges fegyveres csoportok fenyegessék az országot. Hozzátette: az is látható ugyanakkor, hogy nem csak az Iszlám Állam jelent veszélyt, hanem más terrorszervezetek is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »