DVSC: Egy fillérrel sem tartozunk!

Kedden derült ki, hogy négy csapattársához hasonlóan kilenc év után távozik a Debrecen labdarúgócsapatától a hatszoros válogatott középpályás, Szakály Péter. Aztán a Bors című napilapban szerdán megjelent, hogy több tízmillió forinttal adósa a klub, s a két fél most egyezséget kötött, miszerint Szakály ingyen távozhat, ha lemond az elmaradt béréről.

Az ügyben megkerestük Dr. Róka Gézát, a DVSC cégvezetőjét, aki néhány perccel később a klub honlapján a következő nyilatkozatot tette: – A megjelentek természetesen nem felelnek meg a valóságnak. Klubunk sem Szakály Péternek, sem más játékosnak egyetlen fillérrel sem tartozik. Érthetetlen, hogyan születhetnek meg újra és újra a klubnak komoly károkat okozó rosszindulatú állítások.

Hozzátette: – Ajánlanám a sajtó képviselőinek, mélyedjenek el az MLSZ üzemeltetési szabályzataiban. Akkor világossá válik számukra, hogy az a klub, amelynek esetlegesen pénzügyi tartozása van, nem vehet részt egyetlen versenyrendszerben sem, nem rendelkezhet érvényes klublicenccel, ezt sem az MLSZ által működtetett pénzügyi monitoringrendszer, sem az MLSZ és az UEFA licencrendszere nem engedi meg.

Az új csapatot kereső Szakály Péter a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, hogy amíg nem rendeződik a jövője, nem szeretne az elválás okairól beszélni. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »