Dušan Kováčik elveszíti ügyészi pozícióját

Dušan Kováčik elveszíti ügyészi pozícióját

Az elítélt Dušan Kováčik volt különleges ügyész elveszíti ügyészi pozícióját. Maroš Žilinka főügyész a szándékos bűncselekmény elkövetése miatt rá kiszabott jogerős ítélet miatt elbocsájtja Kováčikot.

Tájékoztatta a TASR hírügynökséget Dalibor Skladan, a Főügyészség (GP) szóvivője a Legfelsőbb Bíróság (NS) keddi ítélete kapcsán, amely nyolc év szabadságvesztésre és 100 ezer euró pénzbüntetésre ítélte Kováčikot.

Hírdetés

Az ügyész szolgálati viszonya azon a napon szűnik meg, amikor kézbesítik neki a főügyész erről szóló határozatát, kivéve, ha a határozatban későbbi időpont szerepel. A főügyész által meghozott, a hivatalból való eltávolításról szóló határozatot az ügyésznek személyesen kell átvennie” – magyarázta a Főügyészség. A büntetőeljárás során Kováčik ideiglenesen szüneteltette ügyészi tevékenységét.
Dušan Kováčikot kedden nyolc év szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság. Az ítélet szerint 50 ezer euró kenőpénzt vett át azért, mert közbenjárt a Takáč-banda főnökének tartott Ľubomír Kudlička vizsgálati fogságának megszüntetésében, emellett információkat szolgáltatott ki vizsgálati iratokból.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »