Durván összecsaptak a menekültek befogadásáért az olasz-osztrák határon

Durván összecsaptak a menekültek befogadásáért az olasz-osztrák határon

A „Cselekedni a válságban” nevezetű olasz mozgalom vasárnap tiltakozást szervezett az olasz-osztrák határon a menekültek befogadásáért. Egy kisebb, ötven fős csoport tagjai összecsaptak a rendőrökkel, kövekkel és üvegekkel dobálták meg a biztonsági erők tagjait, valamint akadályozni próbálták a vasúti közlekedést.

 

Az összetűzésekben két tisztviselő megsebesült. Egy tiltakozót őrizetbe vettek a hatóságok.

 

Az aktivisták szerint ezren, a rendőrség adatai szerint mintegy ötszázan gyűltek össze a Brenner-hágónál lévő határátkelő vasútállomásán a kora délutáni órákban.

 

Az osztrák rendőrség egyik szóvivője azt mondta, a rendőrök paprikaspray-t vetettek be az erőszakos aktivisták ellen. Günther Platter a tiroli tartományfőnök elítélte a rendőrök elleni erőszakot.

 

Hírdetés

Az osztrák határt jelző táblára ráfestették a „Welcome” (Üdvözöljük) feliratot. (Kép: BBC)

 

A határállomásra ezt követően katonai alakulatot vezényeltek az osztrák hatóságok, hogy megakadályozzák az illegális bevándorlók Ausztriába áramlását.

 

Az osztrák Fiatal Zöldek szóvivője azt mondta: a határellenőrzések és a határok lezárása csak ahhoz vezettek, hogy több ezren vesztették életüket a Földközi-tengeren, és az embereknek kilátástalanul, nyomorúságos táborokban kell tengődniük.

 

A migránsok útvonala Németország felé (Kép: BBC).

vs.hu/MTI/24.hu/BBC

 

Nyitókép: BBC


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »