Durván megugrott a COVID-os megbetegedések száma a Galántai járásban. Az iskolák a tűzfészkek?

Durván megugrott a COVID-os megbetegedések száma a Galántai járásban. Az iskolák a tűzfészkek?

Megtöbbszöröződött a Covid-os megbetegedések száma a Galántai járásban az elmúlt héten. Míg három héttel ezelőtt egy hét alatt 200 új megbetegedést regisztráltak a járásban, ez a szám mostanra napi 200-280 új megbetegedésre nőtt.

A mátyusföldi járás november 29-től is a vörös zónában marad a Covid automata szerint.

„Az elmúlt három napban a járásban a megbetegedések száma 350%-kal megnőtt.. Ez azt jelenti, hogy míg az utolsó októberi héten heti kétszáz megbetegedettet regisztráltak, addig ez a szám mostanra napi 200-280 fertőzöttet jelent” – olvasható Iveta Šuleková, a Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal vezetőjének közleményében.  Hozzátette, a járás csak az oltási jokernek „köszönhetően” lesz bordó továbbra is, hiszen az ötven év felettiek oltottsági aránya 65%-nál nagyobb, a Galántai járásban pédlául 68,4%.

Hírdetés

A fertőzésnek nagyobb tűzfészkét nem regisztrálták a járásban, de tény az, hogy a fertőzés leginkább az oktatási és nevelési intézményekben és az iskolába, illetve óvodába járó gyermekek családtagjai között terjed. A galántai hivatal statisztikái kimutatják, hogy a járásban leginkább a 10-15 év közötti gyermekek (iskolások) betegednek meg, őket a 35-45-ös (az iskolások szülei) korosztály követi. A járásban a mai nappal bezárólag 71 iskolai osztály, 3 óvodás csoport és 5 középiskolai osztály van karanténban, három óvoda és két alapiskola pedig teljesen áttért az online oktatásra. Ezek között szerepel a Galántai Kodály Zoltán Alapiskola is.  

A Galántai járásban a megbetegedettek 22%-a tizennyolc év alatti, a fertőzöttek mindössze 6 % – a tartozik a 65 éven felüliek korosztályába. A megbetegedettek 77%-a nem beoltott személy. 

A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal hétfőtől, november 22-től nem engedélyezi a karácsonyi vásárok megrendezését sem, ráadásul a járásban már csak a negatív PCR-teszteredményt fogadják el a nem esszenciális helyekre való belépéshez.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »