Durván elszálló árak, készlethiány fabrikettből: ezekre számíthat, aki kályhával fűtene télen

Durván elszálló árak, készlethiány fabrikettből: ezekre számíthat, aki kályhával fűtene télen

Az egekben jár a tűzterek és az alapanyagaik ára, emellett jellemzően a kályhaépítők sem tudnak több munkát vállalni az idén, így durván elszálló árakra és ütemesen szűkülő készletekre számíthat az, aki a gázáremelkedés miatt gyorsan kályhás fűtésre váltana – írja a Haszon. Akad olyan tűzhelyekkel foglalkozó cég, amelynek megtízszereződött a forgalma a rezsiváltozást bejelentése után.

Nyáron még volt tömve a raktárunk, több ezer termékünk állt bent, azóta azok mind elfogytak – nyilatkozta a portálnak Baranyai Zoltán, a kályhákkal és kandallókkal kereskedő Warnex-Global Magyarország Zrt. marketingese. Emellett a tűzterek építésére is rendkívül nagy lett az igény, amivel párhuzamosan elszállt az áruk is.

Hírdetés

Amíg korábban akár 600-700 ezer forintból kijött egy épített kályha, addig most csak a tűzterek kialakítása kerül ennyibe. Ráadásul ezek alapanyagaira is jellemzően hónapokat kell várni.

Jellemző, hogy a kereskedők nem tudnak fix árakat mondani a tüzelőanyagokra manapság, amit a kiszámíthatatlan üzemanyag- és energiaárakkal indokolnak. A rezsicsökkentés átalakítása előtt jellemzően 150 ezer forint körül alakult a jó minőségű keményfa téglabrikett tonnánkénti ára, addig ma 250-260 ezer forint között kell fizetni érte – írta a napokban a hvg.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »