Dúró Dóra: Volner Jánosék az eredeti Jobbikot keresik

Volner János sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Jobbikot elhagyó képviselők tárgyalnak a Mi Hazánk Mozgalommal, és egy olyan párt létrehozásán dolgoznak, amely jobboldali és benne van a váltópárti lehetőség. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta: van egy értékrendi közösség a Jobbikból legutóbb távozott három országgyűlési képviselő és a Mi Hazánk Mozgalom vezetősége között.

Dúró Dóra úgy fogalmazott: Volner Jánosék is elmondták, hogy az eredeti Jobbikot keresik, amely letért arról a nemzeti, jobboldali útról, amelyen elindult az alapításakor és áttolódott a baloldalra.

Mi magunk nem változtattuk meg az értékrendünket, ahogy ez a három képviselő sem, tehát ez a közösség az, amely bizakodásra ad okot, hogy tudjuk a későbbiekben együtt folytatni – tette hozzá.

Kérdéses, hogy mekkora erővel rendelkezik egy olyan párt, amelynek nincs saját frakciója. A Mi Hazánk Mozgalomnak a Jobbikból nemrég kivált három képviselővel és Dúró Dórával együtt négy képviselője lehetne a parlamentben.

Hírdetés

Szabó Anett azon kérdésére, terveznek-e párbeszédet Kövér Lászlóval a jövőbeni frakcióalapítással kapcsolatban Dúró Dóra elmondta: Nem tervezzük, hiszen házszabály-módosításra lenne szükség ahhoz, hogy a Mi Hazánk Mozgalomnak frakciója legyen. Nem gondolom, hogy ez lenne a siker záloga – fejtette ki. Hozzátette: sok felszólalási és pénzügyi lehetőséget jelentene egy frakció, de nem ezen fog múlni a Mi Hazánk Mozgalom sikeressége.

Dúró Dóra kiemelte: vannak még olyan emberek a Jobbikban, akik nem támogatták Volner János vagy az ő kizárását a frakcióból, tehát elképzelhető, hogy lesz még kilépő a Jobbikból, azonban az ő csatlakozásuk esetén sem tudna a Mi Hazánk frakciót alapítani a házszabály értelmében.

Mi a tagságunkban bízunk, amely már majdnem a háromszorosa az LMP tagságának. Mindenképpen a mozgalmi jelleg az, ami a mi erőnket fogja adni a következő időszakban – fogalmazott.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »