Dúró Dóra: szülőnek lenni csodálatos, a gyermek áldás. Háromszorosan is, négyszeresen is…

…De nemcsak édesanya vagyok, hanem közszereplő is, harmadik ciklus óta a legfiatalabb országgyűlési képviselőnő, és igyekszem átérezni azt a felelősséget, ami ezzel jár. Nem titkolom, hogy mindez szintén szerepet játszott életünkben, a gyermekvállalásokban, mert szerintem akkor lehetünk igazán hitelesek a közéletben, ha a magánéletünkben is jó példával járunk elöl…

A háromra most jön a ráadás: negyedik gyermekünket várjuk

Újabb örömhírrel szolgálhatok a családunk háza tájáról: várhatóan szeptemberben születik meg negyedik gyermekünk, akit régóta vártunk. Be kell valljam, hogy a négygyermekes lét még úgy is kihívás számomra, hogy Előd teljesen egyenrangú szülőként veszi ki a részét mindenből a kezdetektől fogva (pl. kiszámoltuk: már kb. ötezerszer pelenkázott), és mind a négy nagyszülő sokat segít.

Az első három természetes szülés élménye új távlatokat nyitott előttem a teljesítőképesség tekintetében, aztán a velük töltött évek során is ahhoz tartottam magam, hogy a gyermeknevelésben nincs pardon. Jelen kell lenni, minden pillanatnak jelentősége van, és nekik tényleg én vagyok a legfontosabb az életükben – ideig-óráig persze… :-)

Hírdetés

Bár ennek a várandósságnak még nagyon az elején vagyok, már érzem, hogy egész más megélni a mostani helyzetet: az eddigi három gyermekünk három éven belül született, tehát az egyik kicsi volt, a másik pici, most pedig a lányom már nyolc éves lesz, mire a kistestvére megérkezik. Mindhárman már most nagyon örülnek, simogatják a hasamat, kérdezgetnek, és mondogatják, hogy ki miben segít majd: Hunóra szívesen eteti, Bottyán bunyózna vele, Nimród pedig még az ágyát is felajánlotta. :-)

De nemcsak édesanya vagyok, hanem közszereplő is, harmadik ciklus óta a legfiatalabb országgyűlési képviselőnő, és igyekszem átérezni azt a felelősséget, ami ezzel jár. Nem titkolom, hogy mindez szintén szerepet játszott életünkben, a gyermekvállalásokban, mert szerintem akkor lehetünk igazán hitelesek a közéletben, ha a magánéletünkben is jó példával járunk elöl. Ez mozgalmunk egész vezetőségére jellemző: a Mi Hazánk elnökségi tagjainak így már átlagosan 3,7 gyermeke van fejenként. Míg a magyarság most sajnos generációnként megfeleződik, mi magunk nemzedékenként duplázódunk.

Egyúttal szeretném minden fiatalnak azt üzenni: szülőnek lenni csodálatos, a gyermek áldás. Háromszorosan is, négyszeresen is…

facebook


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »