Duray Miklós: Feketéről fehéren

Olvasom az MKP komáromi, kb. egy éve újjáalakított helyi szervezete elnökének, Fekete Ferencnek a méltatlankodását a párt országos tanácsának elmúlt szombati ülésén elfogadott alapszabály-módosításával kapcsolatban.

 

(…)

 

Fekete Ferenc ezzel kapcsolatban azt fájlalja, hogy ő nem volt jelen az OT ülésén, mert póttagként nem kapott meghívót. Utána érdeklődtem, küldtek neki meghívót, de ő nem ment el.

 

A másik kifogása nem ok nélküli, attól fél, hogy felülről rájuk erőszakolják az együttműködést a Most-Híd párttal. Ez a félelme nem alaptalan, hiszen 2014-ben az MKP komáromi helyi szervezetének akkori vezetése ugyancsak ezt vitte át erőszakkal, ami a széteséséhez, majd ezt követően a feloszlatásához vezetett. Komárom városának önkormányzatában pedig azóta is áldatlan állapotok uralkodnak, ami méltatlan egy ilyen nagy múltú városhoz.

 

(…)

 

Ferenc barátunkhoz pártpolitikusi pályafutása során az 1990-es évek elejéről már tapadnak az együttműködésre való alkalmatlanságot tanúsító cselekedetek. A legemlékezetesebb az úgynevezett „Víz utcai korszaka”, amikor az Együttélés tagjaként, elszakadva a lelkesen összetartó és egy szervezetben dolgozó többi komáromitól, saját helyi szerveződést hozott létre, aminek talán három tagja volt. Ezután kellett úgy pontosítani az Együttélés alapszabályát, hogy egy településen (közigazgatási egységben) csak egy helyi szervezet működhet.

 

Évek óta, most már negyed évszázada követem figyelemmel Komárom politikai életét. A tapasztaltak alapján sajnos azt kell megállapítanom, hogy ami Komáromban kicsiben történik, az előbb-utóbb nagyban is bekövetkezik. Ha a Magyar Közösség Pártja Komáromban nem tud rendet teremteni soraiban, akkor országos méretben is gondok lesznek. A pártnak azonban egyedül kell talpra állnia, mert ez a közösségünk érdeke.

 

Felvidék.ma – Duray Miklós: Feketéről fehéren


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »