Duplantis: ez őrület!

Duplantis: ez őrület!

Armand Duplantis azt mondta: őrület, hogy megdöntötte Szerhij Bubka legendás, 6,14 méteres szabadtéri rúdugró rekordját a csütörtöki római Gyémánt Liga-viadalon.

A mindössze 20 éves svéd sztár éve parádés, februárban fedettpályán kétszer javította meg a világcsúcsot, előbb egy centivel ugrotta túl fedett pályán Renaud Lavillenie 2014 óta fennálló 6,16 méteres eredményét, majd február 15-én Glasgow-ban a 6,18-on is átjutott.

– nyilatkozta örömittasan a római Olimpiai Stadionban sikere után az Egyesült Államokban élő Duplantis, akinek édesapja amerikai, édesanyja pedig svéd.

Hírdetés

A két éve 18 évesen Európa-bajnokságot nyert, tavaly világbajnoki ezüstérmes atléta számára még egy verseny hátra van a szezonból, egy hét múlva a dohai, idei utolsó GYL-viadalon is indul, aztán következhet – mint mondta – az ünneplés.

“Azt követően bulizhatok egyet és pihenhetek egy nagyot” – árulta el a közeljövőre vonatkozó terveit az egészen kivételes képességekkel rendelkező “Mondo”.

A csütörtöki eredményének azért nagy az értéke, mert az elmúlt évtizedek legjobb férfi rúdugrói mind Bubka szabadtéri produkcióját szerették volna felülmúlni. Ugyanakkor ez a sikeres kísérlet világcsúcsnak nem számít, mivel a nemzetközi szövetség 2000 óta nem különbözteti meg a fedettpályás és a szabadtéri rekordot, egy csúcsot tart nyilván, ami 2020. február 15. óta 6,18 méter.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »