DUNARTCOM Somorjai Nemzetközi Művésztelep – immáron tizedik alkalommal

DUNARTCOM Somorjai Nemzetközi Művésztelep – immáron tizedik alkalommal

A 10. DUNARTCOM Somorjai Nemzetközi Művésztelep tizedik alkalommal kerül megrendezésre Somorján 2020. augusztus 14. és 23. között, mely a város első művésztelepe. Alapításának legfőbb célja a kapcsolatteremtés a művésztársadalom tehetséges hazai és külföldi, már szakmailag elismert és a feltörekvő fiatal képzőművészei között, ahol egymás munkamódszerének, gondolkodásának megismerése által új szellemi közösséget kívánunk teremteni.

A tíz évad folyamán a művésztelepre tizenhat országból meghívott, közel százhatvan alkotó tematikus hívószóra alkotott műfaji megkötés nélkül, a hagyományos megfogalmazásokon túl az újszerű médiumok alkalmazásáig. Ezidáig több mint ötven szakmai program valósult meg.

 

Hírdetés

A kontempláció szemlélődést, elmélkedést, elmélyedést jelent, a legegyszerűbb módja annak, hogy a világot és önmagunkat megismerjük. A kontemplációban teljesen eggyé válunk a meditáció/imádság tárgyával, így a működését, legbelsőbb lényegét is megérthetjük általa. Ez az egyik leghatékonyabb megismerési technika, amit nemcsak önmagunk, de élőlények, tárgyak és fogalmak megismerésére is alkalmazhatunk.

A művészetek világában az alkotási folyamatok önmegvalósító gyakorlásának egyik legfőbb eszköze. A kontempláció egy tudatos kíváncsiság, kinyílás a megismerésre. Számtalan kérdésre kaphatunk választ a gyakorlása során, melyek között lesz olyan, ami mást mutat, mint amilyen az a valóságban.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »