Dühös utasok állták el a mozdony útját a nagybányai vonatállomáson

Dühös utasok állták el a mozdony útját a nagybányai vonatállomáson

Felháborodtak a Zsibó/Jibou felé tartó utasok a nagybányai állomáson szombat reggel és elállták a mozdony útját, amiért egyeltelen vagonba voltak kénytelenek mind felszállni.

A felháborodás oka az volt, hogy a Román Vasúttársaság (CFR) a Nagybánya-Zsibó járatra 130 jegyet adott el, a reggeli vonat azonban egyetlen vagonnal érkezett az állomásra, amelyre maximum 80 személy fért volna fel. Az utasok megelégelték, hogy a vasúttársaság semmibe veszi őket és 80 helyre ad el 130 jegyet, ezért beálltak a mozdony elé, hogy megakadályozzák annak elindulását, amíg nem kerül még egy vagon.

Hírdetés

Erre a CFR helyi munkatársai azzal feleltek, hogy kihívták a rendőrséget és a csendőrséget. A szóváltásokat követően, másfél óra múlva az állomás vezetősége talált még egy vagont, amit csatolni lehetett a már meglévő vagonhoz. A CFR munkatársai azt nyilatkozták, hogy kivételes esetről volt szó, ugyanis több vagon volta aznap vizsgálat és javítás alatt, és, hogy általában egy szerelvény elegendő az utasok számára.

Hasonló esetre volt példa karácsony előtt is a bukaresti Északi Pályaudvaron, amikor utasok elállták a mozdony útját, amiért a vasúttársaság több jegyet adott el, mint amennyi hely volt az a Krajova/Craiova irányába készülő járaton. (zalau24.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »