Dübörgött a kaszinóbiznisz a koronavírus-járvány idején

Dübörgött a kaszinóbiznisz a koronavírus-járvány idején

Az mfor.hu összegzése szerint, ha van válságálló iparág, akkor az a szerencsejáték-piac lehet. A Magyar Államkincstár tavalyi adatai szerint 2012 óta amikor a kormány átalakította a szerencsejáték-piacot és azóta a nyerőgépeket csak játékkaszinóban lehet működtetni, nem folyt be annyi játékadó-bevétel a költségvetésbe, mint éppen a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-ban.

2012-ben 52 milliárd forint játékadónak örülhetett az államkassza. Ezt a szintet tavaly sem sikerült ugyan megközelíteni, de a 35 milliárd forintos bevétel azóta a legmagasabbnak számít. Ráadásul 2020. novemberében és decemberében szintén akkora összegek folytak be, mint legutóbb 2012-ben. Az mfor írása alapján tehát, rekord méretű játékadót hoztak össze a magyarok a járvány legkeményebb hónapjaiban az államnak

Hírdetés

Az még megfejtésre vár, hogy pontosan mi történt tavaly novemberben és decemberben, amikor a Magyar Államkincstár statisztikái szerint 4,4 milliárd forint, illetve 3,9 milliárd forint játékadó jelent meg az állam számláján. Pedig november 11-e óta kijárási tilalom van és ez volt az a hónap, amikor Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a szállodák csakis üzleti célból fogadhatnak vendéget, turistákat pedig egyáltalán nem.

Ez a lap szerint azért lehet fontos szempont, mert például a soproni és több budapesti kaszinót is jelentős arányban külföldiek látogatják. Az mfor végig nézte az elmúlt évek havi bontásban elérhető adatait, és egészen 2012 júliusáig kellett ahhoz visszalapozni, hogy egy 5 milliárd forintos havi játékadó-bevételt találjanak. Azóta még a havi 4 milliárd forintot sem ugrotta meg ez a szám, tavaly novemberben pedig rögtön 4,4 milliárd forint jött össze.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »