Dubaj: a magyar pavilon konyhaművészeti kínálata vonzerő

A Magyar Pavilon nemcsak különleges megjelenésével járul hozzá az Expo 2020 Dubai sikeréhez, hanem egyedülálló gasztronómiai kínálatával is – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a 26 fő befogadására alkalmas magyar étterem vendégszáma messze meghaladja a várakozásokat, ebéd- és vacsoraidőben háromszor is megtelik.

Hírdetés

Az épület úgynevezett Gastro Roots részlegében kóstolóétterem, bisztró, terasz és shop is várja az érdeklődőket.
   
A nyitás óta a vendégek kedvencei közé tartozik a tatár-beefsteak, a gulyásleves, a csirkepaprikás, illetve a kacsacomb, az édességek közül pedig a híres Eszterházy-tortát keresik a leginkább – tették hozzá.
   
A pavilon éttermében hathetente változó, klasszikus magyar menüsorokat kóstolhatnak a látogatók modern, újragondolt formában, természetesen sertéshús mellőzésével.

A kínálatban visszaköszönnek majd az évszakok és az ünnepek is, novemberben a libaételek, decemberben karácsonyi és újévi fogások, farsangkor a fánk.
   
Az országban rendkívül szigorú alkoholtilalom van érvényben, de az Expo 2020 Dubai területe kivételnek számít, ezért lehetőség nyílik az egyedi magyar borválogatás bemutatására is. A látogatók körében népszerű az AquaBar is, ahol többféle hazai ásványvizet kóstolhatnak meg – közölték.
   
Az ajándékshopban akár 250 vásárló is megfordul naponta, itt kivétel nélkül magyar kézműves manufaktúrák minőségi termékei közül lehet válogatni. A kézzel készített csokoládék a legkeresettebbek, emellett a természetes szappanok, illetve a méz-, lekvár- és szörpkülönlegességek is nagyon kelendők – áll a közleményben.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »