Drucker rövidesen dönt Tibor Gašpar sorsáról

Drucker rövidesen dönt Tibor Gašpar sorsáról

POZSONY. TomᚠDrucker belügyminiszternek néhány napra vagy esetleg hétre vagy szüksége ahhoz, hogy határozzon Tibor Gašpar országos rendőrkapitány további sorsáról. Az új tárcavezető erről azt követően beszélt hétfőn, hogy találkozott Gašparral, aki biztosította arról, hogy tiszteletben tartja a döntését.

„Átvettük az egyes dolgokat, amelyek között kulcsfontosság a készülő, rendőrségről szóló törvény. Arra kértem őt, hogy a helyetteseivel, illetve a megyei rendőrkapitányokkal is találkozhassak. Beszélek majd a rendőrségi felügyelet vezetőjével és Jaromír Čižnár főügyésszel is” – jelezte a miniszter.

Drucker emlékeztetett Gašpar korábbi kijelentéseire, hogy önként nem akar távozni. „Gašpar úr olyan emberként tekint önmagára, aki ha belsőleg felelősnek érezné megát, távozna. Nem éreztem ma, hogy kétségei lennének. Igyekezett megmagyarázni nekem a dolgokat. Nem érzi azonban inkorrektnek, ha leváltanám őt. Ha azonban fontolóra venném a leváltását, meg kellene neveznem, hogy ki lesz az utódja. Ehhez azonban meg kell ismerkednem az adott emberek munkájával" – magyarázta a miniszter, hozzátéve, hogy a rendőrséghez felelősségteljesen kíván viszonyulni azért, hogy lépései következtében ne keletkezzenek károk.

A miniszter Gašparral Róbert Krajmerről, a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes egységének vezetőjéről is beszélt, aki korábban megjelent a Kuciak-féle kettősgyilkosság helyszínén, a médiában pedig hírek röppentek fel a kapcsolatairól. „Nem tartozik a jogkörömbe lecserélni őt, ahelyett róla és a kapcsolatairól beszélgettünk. Nem olyan ember ő, akire befolyással lehetnék. Beszélni akarok azonban a NAKA vezetőségével” – szögezte le Drucker.

A miniszter elmagyarázta, hogy a tett helyszínére Krajmert Peter Hraško, a NAKA főnöke küldte azért, mert a rendőrök a gyilkosság bejelentése után több órával a sajtóból tudták meg, hogy ki is az áldozat, illetve Ján Kuciak milyen cikken is dolgozott.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »